Ειδικό τεύχος του Vanity Fair για το Μιλάνο που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό

Με στόχο τη στήριξη των πολιτών του Μιλάνο -«Μέκκα» της ευρωπαϊκής μόδας- που, όπως όλη η Ιταλία δοκιμάζεται σκληρά από την επιδημία του κορονοϊού, η εκδοτική εταιρεία Condé Nast Italy αφιέρωσε την ιταλική έκδοση του Vanity Fair στο Μιλάνο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το περιοδικό ζήτησε από

64 προσωπικότητες της μόδας, της τέχνης, των επιχειρήσεων, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού και των δημόσιων οργανισμών, καθώς και από πολίτες που ξεχώρισαν τις τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες με τη δουλειά και την αφοσίωσή τους, συμπεριλαμβανομένης μιας νοσοκόμας και ενός διανομέα τροφίμων, να μιλήσουν για τη σχέση τους με την πόλη και για το πώς αντιμετωπίζουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#IOSONOMILANO In un momento difficile per Milano, per la sua regione e per l'Italia intera, abbiamo riunito in una copertina 64 volti, famosi e non, di una città alle prese con un'emergenza senza precedenti. È un appello all'unità, alla razionalità e al senso del dovere, valori che riteniamo fondamentali per la lotta globale a questo virus. In questo numero speciale troverete le storie di tanti milanesi che narrano la battaglia quotidiana, le strategie messe in atto o una dichiarazione d'amore per una città messa alla prova. Da Cristina Piotti, infermiera coordinatrice del Reparto Malattie Infettive dell'Ospedale Sacco, ai più famosi Giorgio Armani, Franca Valeri, Miuccia Prada, Domenico Dolce, Stefano Gabbana, Ornella Vanoni, Mahmood, Francesco Vezzoli... solo per citarne alcuni. I loro racconti non sono la celebrazione di una città. Al contrario, queste 64 voci lanciano un messaggio universale. Ai governi di tutto il mondo dicono: fate i controlli, mettete la salute dei vostri cittadini prima di ogni cosa, siate coesi, informate invece di spaventare. Ai cittadini ricordano: seguite le direttive dei vostri governi con precisione, senza panico e con civiltà. Il numero, in edicola da mercoledì 11 marzo, sarà distribuito gratuitamente a Milano e in tutta la Lombardia per essere vicino a chi è stato, fino al momento in cui scriviamo, più colpito. È per noi un investimento importante e doveroso. Razionalità, unione e solidarietà: sono i valori che da Milano e dalla Lombardia vogliamo inviare al mondo. Le armi migliori per combattere questo virus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanity Fair Italia (@vanityfairitalia) στις 9 Μάρ, 2020 στις 5:46 πμ PDT

«Κύριο καθήκον ενός εβδομαδιαίου περιοδικού είναι να προσφέρει μια άποψη για τον σύγχρονο κόσμο και το Vanity Fair, με όλες τις εκδόσεις του επιδιώκει πάντα αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο αρχισυντάκτης της ιταλικής έκδοσης, Σιμόνε Μαρκέτι.

«Το Μιλάνο με δίδαξε να είμαι σοβαρή και να κατανοώ τη σημασία που έχουν οι ηθικές επιλογές. Το αίσθημα ευθύνης όσον αφορά την προώθηση της αλλαγής και τη μεγάλη σημασία της δημιουργίας ενός γόνιμου εδάφους για το μέλλον δεν είναι μόνο τα προσωπικά μου πάθη, αντιπροσωπεύουν το πιο αυθεντικό πνεύμα αυτής της πόλης» δηλώνει η σχεδιάστρια μόδας Μιούτσια Πράντα σε συνέντευξη στην οποία μιλά για τη ζωή των γονέων της στο Μιλάνο κατά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Il nuovo numero di Vanity Fair può essere scaricato gratuitamente anche nel formato nel formato digitale. Ecco come fare ⬇️ https://t.co/44lY4CaLHD

Vanity Fair Italia (@VanityFairIt) March 10, 2020

«Επέλεξα το Μιλάνο, όχι μόνο ως πόλη στην οποία ζω, αλλά και ως τρόπο ζωής, για την ενέργειά του, τη δύναμη να ξεκινάς πάλι κάθε πρωί γνωρίζοντας ότι οι πιθανές λύσεις έρχονται την ώρα που εργάζεσαι. Αυτό το πνεύμα επέτρεπε πάντα στο Μιλάνο να αντιμετωπίζει τους δύσκολους καιρούς και τις τραγωδίες που έχει ζήσει η πόλη» δηλώνει ο Τζόρτζιο Αρμάνι ο οποίος «στέλνει» μια συγκινητική ερωτική επιστολή στο Μιλάνο: «Όπως έκανε και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν με τη ζωτικότητα και το ταλέντο του, την πρακτικότητα και την πνευματικότητα του κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας χώρας η οποία βρισκόταν στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής, έτσι και τώρα, το Μιλάνο θα τα καταφέρει ξανά. Θα καταφέρει να διαβάσει τα σημάδια του καιρού και πιθανότατα θα καταλάβει ότι μερικές φορές το να πηγαίνεις με πιο αργό ρυθμό δεν είναι παρά επίδειξη δύναμης» γράφει ο μετρ της μόδας.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων της βιομηχανίας μόδας που συμμετείχαν στο πρότζεκτ του Vanity Fair #I’m Milan είναι επίσης ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Tod, Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Yoox Net-a-porter, Φεντερίκο Μαρκέτι και ο πρόεδρος του Gucci, Μάρκο Μπιτσάρι, οι οποίοι επαίνεσαν τον επιστημονικό όσο και τον ιατρικό κόσμο της πόλης, όπως και τα θεσμικά όργανα.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ.... Ο Αρμάνι έκανε δωρεά ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία της Ιταλίας Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μετάδοσης κορονοϊού στο γυμναστήριο Aντικείμενα πολλαπλών χρήσεων: Να τα αποφεύγουμε ή όχι λόγω κορονοϊού;
Keywords
Τυχαία Θέματα