Δύο μαρτυρίες για το τροχαίο με τον Ηλία Βρεττό. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Τροχαίας Ελληνικού για το τροχαίο ατύχημα με τον Ηλία Βρεττό και την 25χρονη φίλη του στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους δύο αξιοποιήσιμες μαρτυρίες. Η πρώτη ανήκει σε αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας περπατούσε στο σημείο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου εξετράπη το όχημα μάρκας Fiat. Όπως είπε στους αστυνομικούς, είδε ένα πράσινο όχημα να κλείνει το δρόμο στο Fiat με αποτέλεσμα

η οδηγός να κάνει ελιγμούς, να βγει από το δρόμο και να «καρφωθεί» σε δέντρα. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά στους ανακριτικούς υπαλλήλους. Η δεύτερη μαρτυρία ανήκει στην 25χρονη φίλη του τραγουδιστή, που έκανε λόγο για λευκό βαν που της έκλεισε το δρόμο.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, η οδηγός προσπάθησε να αποφύγει τυχόν σύγκρουση με έτερο όχημα, που ενδεχομένως της έκλεισε το δρόμο. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητό της προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο με συνέπεια να χαθεί ο έλεγχος και να πέσει με ταχύτητα πάνω σε δέντρα. Στο σημείο της εκτροπής δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Έτσι, οι αξιωματικοί της Τροχαίας εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε υλικό από κάμερες ασφαλείας πριν και μετά το σημείο του ατυχήματος, προκειμένου να εξασφαλίσουν εικόνα από πινακίδες κυκλοφορίας ύποπτων οχημάτων που θα μπορούσαν να είχαν κλείσει το δρόμο στο Fiat. Μέχρι χθες δεν είχε καταστεί δυνατόν να βρεθεί κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι η 25χρονη οδηγός δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Οδηγούσε νηφάλια και φορούσε ζώνη ασφαλείας. Αντιθέτως, από την πρώτη εικόνα της Πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο για να απεγκλωβίσει τον Ηλία Βρεττό, προκύπτει ότι ο γνωστός τραγουδιστής δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Το κατά πόσο επιβεβαιώνεται ή όχι η πρώτη εικόνα της Πυροσβεστικής θα φανεί από την πραγματογνωμοσύνη.

Την ημέρα του ατυχήματος ο Ηλίας Βρεττός επέστρεφε στο σπίτι του από το αεροδρόμιο. Ήταν αδιάθετος -σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από γαστρεντερίτιδα- και έτσι πήγε να τον πάρει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η 25χρονη φίλη του, καθώς ο ίδιος δυσκολευόταν να οδηγήσει.

Η Ελληνική Αστυνομία όρισε πραγματογνώμονα, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα