Δράσεις για την οδική ασφάλεια στα Ιόνια νησιά και 409 προεξοχές σε στάσεις της Αθήνας

Δύο θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια. Σήμερα, Τρίτη υπογράφηκε το Πρόγραμμα Δράσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου κυρίως των νήσων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου, από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Κωνσταντίνο Κουτσούκο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το συγκεκριμένο

πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας μας, για το οποίο ο Γιώργος Καραγιάννης τόνισε ότι «η οδική ασφάλεια είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Στόχος είναι να κάνουμε ασφαλέστερη την οδήγηση στους ελληνικούς δρόμους, για αυτό και προχωράμε σε μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό μας δίκτυο, μέσα από το Πρόγραμμα Δράσεων Οδικής Ασφάλειας».

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου που αφορούν σε επισκευή φθαρμένων οδοστρωμάτων, καθαρισμό περιοχών για αύξηση της ορατότητας, διαγράμμιση της οδού, τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας.

Εξάλλου, με αφορμή την ένταξη του έργου του ΟΑΣΑ, για την προμήθεια και εγκατάσταση 409 ειδικών προεξοχών σε στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ στο ΕΣΠΑ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισήμανε ότι: «η τοποθέτηση 409 ειδικών προεξοχών σε 156 στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην πρωτεύουσα, θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα διαθέτει ειδικές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων σε 416 στάσεις, κυρίως κοντά στους σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ. Ευνοείται έτσι η προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διευκολύνεται η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις μετακινήσεις τους στην πόλη».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... ΕΟΔΥ: 19 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο - 12 σε πτήση από το Κατάρ Ανησυχία στον Έβρο: Συνοριοφύλακας θετικός στον κορονοιό Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τις γεωτρήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα