Δραματικές εικόνες από διάσωση Σύριων, παγιδευμένων στο Χαλέπι

Φρενήρης οδήγηση στους άδειους, κατεστραμμένους δρόμους της γειτονιάς Αλ Σαλχίν στο Χαλέπι και διασώστες που σπεύδουν να φτάσουν τα θύματα πρόσφατης αεροπορικής επίθεσης φαίνονται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που παρέχει μια σπάνια ματιά στον συριακό εμφύλιο.

Το ασθενοφόρο κινείται απότομα καθώς ένα κτίριο εκρήγνυται, στέλνοντας συντρίμμια στο παρμπρίζ. Μία φωνή στον ασύρματο της ιατρικής ομάδας προειδοποιεί για αεροσκάφος στον ουρανό, ζητώντας πληροφορίες για τις κινήσεις της.

Δύο άνδρες βγαίνουν από το όχημα και τρέχουν μέσα σε ένα σύννεφο λευκής σκόνης, ρωτώντας
συγκλονισμένους περαστικούς που κοιτούν πίσω από τις πόρτες τους αν έχουν τραυματιστεί. Τρέχουν πάνω από στοίβες σκόνης και συντριμμιών προς την κατεύθυνση ενός τραυματισμένου άνδρα, που σέρνεται στο έδαφος, με αίματα στο πρόσωπό του.

Η ομάδα διάσωσης τον βάζει στο ασθενοφόρο δίπλα σε ένα ματωμένο παιδί το οποίο δεν κινείται και φαίνεται να είναι αναίσθητο. Καθώς ανασύρουν περισσότερα άτομα από τα ερείπια, φροντίζουν τα τραύματα κάποιων ενώ άλλοι διαπιστώνεται ότι είναι νεκροί.

Η Syria Charity, η ΜΚΟ με έδρα το Παρίσι από την οποία προήλθε το βίντεο, δραστηριοποιείται εντός της Συρίας, παρέχοντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στη The WorldPost και μεταφράστηκε στα ελληνικά

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα