Δεν άντεξε μακριά από τις κάμερες: Ο Τραμπ άλλαξε και πάλι γνώμη για τις συνεντεύξεις Τύπου για τον κορονοϊό

Η παύση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο για τον κορονοϊό κράτησε μόνο το Σαββατοκύριακο, καθώς εμφανίστηκε στο Rose Garden τη Δευτέρα για να παρουσιάσει αυτό που χαρακτήρισε ως μεγάλη επέκταση των τεστ για τον ιό.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ έχουν υποστηρίξει πως οι συνεντεύξεις, οι οποίες γίνονταν κάθε μέρα για πάνω από έναν μήνα, είχαν αρχίσει να δείχνουν μια αρνητική εικόνα του,

ειδικά μετά την Πέμπτη, όταν ρώτησε τους ειδικούς του σε θέματα υγείας εάν απολυμαντικά που σκοτώνουν τον ιό σε επιφάνειες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς ως θεραπεία.

Κάποιοι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται πως ο Τραμπ περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί τις πιθανότητες επανεκλογής του, με εμφανίσεις που συχνά καταλήγουν σε ρητορικές εναντίον δημοσιογράφων, και έχουν δει τη δημοτικότητά του να πέφτει σε μια περίοδο που θα έπρεπε να αυξάνεται.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας πως η ημερήσια ενημέρωση ακυρώθηκε, απλά και μόνο για να «ανακρούσει πρύμνα» μερικές ώρες μετά και να τη βάλει ξανά στο πρόγραμμα του Τραμπ.

Βοηθοί είπαν ότι ο Τραμπ ήθελε να μιλήσει για νέες κατευθυντήρες όσον αφορά στα τεστ για τον κορονοϊό, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κυβερνητών και επιχειρηματιών όσο οι πολιτείες ανοίγουν ξανά τις οικονομίες τους.

«Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε ταχέως τις δυνατότητές μας και έχουμε την πεποίθηση πως έχουμε αρκετά τεστ για να αρχίσουμε να ανοίγουμε ξανά...θέλουμε να ανοίξουμε τη χώρα μας και τα τεστ δεν θα είναι πρόβλημα» είπε ο Τραμπ.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης είπαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στέλνει αρκετό υλικό και εξοπλισμό σε 50 πολιτείες για να καλυφθούν οι στόχοι τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Αυτό θα επιτρέψει την εξέταση τουλάχιστον 2% του πληθυσμού, όπως είπαν.

Ο Τραμπ είχε γράψει πριν λίγες ημέρες στο Twitter πως οι συνεντεύξεις Τύπου δεν άξιζαν τον χρόνο και τον κόπο.

Η νέα συνέντευξη Τύπου κινήθηκε σε μάλλον ήπιους τόνους, ωστόσο και πάλι επιτέθηκε στον «κοιμισμένο Τζο» Μπάιντεν, παραπονέθηκε για επιθέσεις εναντίον του, κατηγόρησε την Κίνα πως δεν σταμάτησε τον ιό και προέβλεψε ένα «απίστευτο τέταρτο τρίμηνο» οικονομικής ανάπτυξης και ανάκαμψης. Παρόλα αυτά, απέφυγε τις επιδείξεις οργής που έδειχνε τελευταία.

Ερωτηθείς για το σχόλιο περί χρήσης απολυμαντικών, προσπέρασε την ερώτηση και προχώρησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί» απάντησε όταν του είπαν πως μερικοί Αμερικανοί ίσως να το δοκίμαζαν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους. Ερωτηθείς για το αν αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό, απάντησε αρνητικά.

Ο ίδιος πάντως, το πρωί της Δευτέρας δεν παρέλειψε να γράψει στο Twitter πως «ποτέ δεν υπήρξε, στην ιστορία της χώρας μας, πιο μοχθηρά ή εχθρικά ανόητα ΜΜΕ από ό,τι τώρα, ακόμα και εν μέσω μιας εθνικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, του Αόρατου Εχθρού! Fake News, ο εχθρός του λαού!».

(με πληροφορίες από Reuters, New York Times)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Oι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα Η γυναίκα που ευθύνεται για την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους «Υποχρεωτικό μέτρο» η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά χωρίς πρόστιμο
Keywords
Τυχαία Θέματα