Δέκα ημερολόγια για το 2020 (με την ευχή να πάει καλά η νέα χρονιά)

Σύμφωνοι, οι σημειώσεις καταγράφονται ψηφιακά σε κινητό και τάμπλετ. Αλλά όχι πάντα και επίσης, οι υποχρεώσεις, οι εκκρεμότητες, τα ραντεβού και οι έξοδοι μπορούν να πάρουν τη θέση τους σε κάτι περισσότερο ευχάριστο, παιχνιδιάρικο και εν τέλει χαριτωμένο από ένα τυπικό ημερολόγιο γραφείου.

Η HuffPost προτείνει 10 ημερολόγια γεμάτα ενδιαφέροντα μηνύματα, αισιόδοξες σκέψεις και θετικές παροτρύνσεις για το 2020.

Καλή

Χρονιά!

Ημερολόγιο 2020 - Μέρες Χαράς (εκδόσεις Πατάκη)

Στις σελίδες αυτού του ημερολογίου θα βρει κανείς ιδέες «για να ανοίξει την πόρτα της καρδιάς του στη χαρά», που είναι από τα πιο παρεξηγημένα συναισθήματα. Για να φωτιστεί η καθημερινότητά και να δοθεί αξία στην κάθε στιγμή. Η Σμαρούλα Παντελή είναι ιατρικός ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια και διδάκτωρ ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ της Αγγλίας. Συντονίζει θεραπευτικές ομάδες και πραγματοποιεί σεμινάρια στα οποία εφαρμόζει το ψυχόδραμα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με βιβλία ψυχολογίας για εφήβους και ενήλικες, παιδαγωγικές ιστορίες για παιδιά δημοτικού και θεματικά ημερολόγια.

Κάθε μέρα ο έρωτας- Ημερολόγιο 2020 (εκδόσεις Καστανιώτη)

Ο έρωτας αποτελεί την αιτία όχι μόνον της δημιουργίας αλλά και της ίδιας της ζωής. Είναι η αναζήτηση ενός πανάρχαιου απωθημένου, που όταν εκπληρώνεται αποθεώνει την ύπαρξη, ενώ όταν εκλείπει λογαριάζεται ως απώλεια. Όπως αναφέρεται στο μότο αυτού του μοναδικού ημερολογίου, «είναι το ισχυρότερον των αισθημάτων, πάθος ακατανίκητον, ένστικτον ανεκφράστου επιθυμίας επιφέρον την προσέγγισιν και σαρκικήν ένωσιν, επί σκοπώ απολαύσεως ηδονής και αναπαραγωγής».

Δεν υπάρχει καλλιτέχνης, φιλόσοφος ή στοχαστής που να μην εμπνεύστηκε από τον έρωτα, αν όχι στο σύνολο του έργου του, τουλάχιστον σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές του. Σε κάθε γραπτό μνημείο μπορούμε να ανακαλύψουμε ψήγματα σοφίας, άλλοτε σκωπτικά και άλλοτε κυνικά, από τις ρήσεις του Σοφοκλή και του Πλάτωνα έως τις αποφάνσεις και τους αφορισμούς του Όσκαρ Ουάιλντ ή του Νόρμαν Μαίηλερ.

Αυτές οι φράσεις συγκεντρώνονται στο Κάθε μέρα ο έρωτας, ώστε να θυμίζουν κάθε πρωί την οικουμενική διάσταση του πιο παράφορου συναισθήματος και να επιτρέπουν κάθε νύχτα στη φλόγα του να σιγοκαίει.

Ένα ημερολόγιο που μπορεί να αξιοποιηθεί ως σημειωματάριο ή ατζέντα, με μια λευκή σελίδα και ένα ερωτικό απόφθεγμα για κάθε μέρα του χρόνου. Μαρία Θεοδώρου, μετάφραση Πέτρος Χατζόπουλος.

Ο Μικρός Πρίγκιπας - Ημερολόγιο 2020 (εκδόσεις Πατάκη)

Με εικόνες από την ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σαιντ Εξυπερύ) και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον Μικρό Πρίγκιπα, το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων, σε ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά. Μπορεί να σκεφθεί κανείς πιο τρυφερό δώρο από τον αγαπημένο Μικρό Πρίγκιπα με την αλεπού του;

Ημερολόγιο 2020 Jo Nesbo (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Για τους απανταχού Nesbomaniacs: Περιέχει από αυτοβιογραφική αφήγηση του Νέσμπο για το πώς ξεκίνησε να γράφει και πώς εξελίχθηκε η σειρά Χάρι Χόλε παράλληλα µε την προσωπική του ζωή μέχρι κουίζ (με λίγα λόγια, όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο «Όλα όσα θέλατε να μάθετε»).

Κάθε μέρα φίλοι- Ημερολόγιο 2020 (εκδόσεις Καστανιώτη)

Δεν υπάρχει ανθρώπινος δεσμός που να έχει υμνηθεί περισσότερο από τη φιλία. Ίσως είναι ο μοναδικός στον οποίο κανείς δεν μπορεί να βάλει αρνητικό πρόσημο. Ο φίλος είναι πηγή έμπνευσης, τροφοδότης χαράς, αντλία στεναχώριας. Ξέρει να διπλασιάζει το γέλιο και να κόβει στη μέση το δάκρυ· να απλώνει το χρόνο χωρίς να τον χαραμίζει, και να βαθαίνει ταυτόχρονα το νόημα της ύπαρξής μας.

Οι φιλικές σχέσεις ανέκαθεν απασχόλησαν και απασχολούν όλους μας, γιατί δεν νοείται ζωή χωρίς αυτές. Από τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη και τον Κικέρωνα μέχρι τον Βαν Γκογκ, την Μπίλι Χόλιντεϊ ή τον Αλμπέρ Καμύ, από γνωστούς στοχαστές και καλλιτέχνες μέχρι άγνωστους φιλοσόφους της καθημερινής ζωής, γράφτηκαν ή ειπώθηκαν για τη φιλία μεγάλες ρήσεις, που συγκεντρώνονται σε αυτό το ημερολόγιο για να μας θυμίζουν πάντα τις αξίες της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας ελπίδας. Επιλογή - επιμέλεια Μόνικα Λεβέντη, μετάφραση Καίτη Θεοδωρίδου.

My Bullet Journal. Η όμορφη ζωή μου (εκδόσεις Πεδίο)

Το My Bullet Journal είναι μια ατζέντα που προσαρμόζετε στο δικό σας προσωπικό πρόγραμμα. Και κάτι περισσότερο: Είναι μια ατζέντα – ημερολόγιο – σημειωματάριο – εργαλείο coaching και πολλά άλλα ταυτόχρονα. Είναι ένα εργαλείο πολύ απλό στη χρήση, το οποίο θα μπορέσετε να διαμορφώσετε όπως ακριβώς θέλετε εσείς. Είτε έχετε καλλιτεχνική φλέβα είτε όχι, το Bullet Journal είναι φτιαγμένο για σας. Διαβάστε τις επεξηγηματικές σελίδες και ανακαλύψτε πώς λειτουργεί. Προγραμματίστε, φτιάξτε λίστες, οργανώστε τις προσωπικές σας υποθέσεις χρησιμοποιώντας τα δικά σας χρώματα. Μια διπλή σελίδα κάθε εβδομάδα για να ξέρετε πώς να κινείστε κάθε μέρα. Με 140 αυτοκόλλητα για να διακοσμήσετε τις θετικές αλλά και τις λιγότερο θετικές σκέψεις σας. Με χώρους διαθέσιμους για τις καλύτερες ιδέες σας και άφθονες σελίδες για να σημειώνετε ό,σα δεν πρέπει να ξεχάσετε.

Καλύτερα Γίνεται 2020 - Ημερολόγιο Life Coaching (εκδόσεις Πεδίο)

Το «Καλύτερα Γίνεται» είναι ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο για κάθε μήνα του 2020 από την ιδρύτρια του Life Coaching Clinic group (Personal and Business Evolution), πρωτοπόρο του life coaching στην Ελλάδα και εμπνεύστρια των εκπομπών «Καλύτερα Γίνεται» στο YouTube, δρ Νάνσυ Μαλλέρου. Με δεδομένο ότι «οι εγγραφές στον εγκέφαλό μας», δηλαδή όλα όσα σκεφτόμαστε ή λέμε κατ’ επανάληψη στον εαυτό μας, υπαγορεύουν τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας και καθορίζουν τη ζωή μας, η δημιουργός του ημερολογίου προτείνει «να επιλέξουμε θετικές εγγραφές και να τις χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα». «Εφόσον λοιπόν αυτές οι εγγραφές μάς καθοδηγούν και διαπλάθουν τον χαρακτήρα μας, σκεφτείτε πόσο χρήσιμο είναι να τις επιλέξουμε εμείς, ώστε να μας πηγαίνουν εκεί όπου θέλουμε να πάμε και να μας κάνουν τους ανθρώπους που θέλουμε να είμαστε!» Σε αυτό το Ημερολόγιο Life Coaching υπάρχουν εργαλεία, ασκήσεις και δράσεις. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα θέμα, όπως η αυτοπεποίθηση, οι σχέσεις, η φροντίδα του εαυτού, η έμπνευση, οι αποφάσεις, τα όρια, το όραμα, η αυτοηγεσία, ο εσωκεντρισμός κ.ά.

Ημερολόγιο για Επαναστάτριες 2020 (εκδόσεις Ψυχογιός)

Περιλαμβάνει εικόνες από τις «Ιστορίες της καληνύχτας για Επαναστάτριες» ρήσεις, πρωτότυπα κειμενάκια και κόμικς. Σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση. Το συνυπογράφουν η δημοσιογράφος ’Ελενα Φαβίλι και η βραβευμένη συγγραφέας και σκηνοθέτις Φραντσέσκα Καβάλο. (Το βιβλίο «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες» παρουσιάζει τις ιστορίες 100 γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, το βιβλίο έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης).

Ημερολόγιο Γένους Θηλυκού 2020 (εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Συγγραφέας Αναστασία Καμβύση, εικονογράφος Ντανιέλα Σταματιάδη. 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις το 2020: Ότι ο φεμινισμός είναι γένους αρσενικού. Ότι ο χρόνος είναι σχετικός (μπορεί να σου πάρει 45 λεπτά για να δώσεις αντιβίωση σε μια γάτα, αλλά μόλις μία στιγμή για να χάσεις σχεδόν όλες τις αναμνήσεις σου, αν κάποιος σου κλέψει το κινητό). Ότι υπάρχει ένας άντρας που μπορεί να κάνει το πιο απίθανο πράγμα εκεί που δεν το περιμένεις, κι ένας άλλος που θα σε ακολουθήσει ώς την άκρη του κόσμου, αν αποφασίσεις ξαφνικά να φύγεις για εκεί. Ότι τα περισσότερα εγκλήματα μόδας γίνονται τον Ιούλιο και οι μεγαλύτεροι καβγάδες τον Αύγουστο. Ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2020 αλλά, κι αν δεν καταφέρεις ούτε ένα από αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα: Στην αιωνιότητα όλα μόλις αρχίζουν.

Πάντα να ξαναρχίζεις - Ημερολόγιο 2020 εβδομαδιαίο (εκδόσεις Αιώρα)

Ο στίχος του Γάλλου ποιητή, συγγραφέα και φιλόσοφου (1871-1945) «πάντα να ξαναρχίζεις», είναι ο τίτλος του ημερολογίου της Αιώρας για το 2020. Το ημερολόγιο είναι εβδομαδιαίο και κυκλοφορεί σε έξι (6) διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου. Επιμέλεια έκδοσης: Νικολέττα Σαρρή, Θεοδώρα Πασαχίδου, Άρης Λασκαράτος. Σχεδιασμός έκδοσης: Michele Traversa

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... H HuffPost προτείνει: 10 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε και να χαρίσετε τα Χριστούγεννα ΚΕ.Π.ΚΑ: Προσοχή στα χριστουγεννιάτικα στολίδια- Συμβουλές για την ασφάλειά μας Εικοσι τρία χριστουγεννιάτικα τραγούδια του 2019 που αξίζει να προσθέσουμε στο playlist μας.
Keywords
νέα, Καλή Χρονιά, ημερολογια, βαν γκογκ, εκκρεμότητες, ημερολόγιο, ψήγματα, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, μετάφραση, βαν, παραιτηση λεβεντη, life, group, business, evolution, ελλαδα, youtube, αρης, Χριστούγεννα, εικοσι, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, μονικα βασιλειου, www.youtube.com, αξια, εφη σαρρη, η ημέρα της γης, χριστουγεννιατικα τραγουδια, χριστουγεννιατικα, χριστουγεννιατικα στολιδια, μετάφραση, ημερολόγιο, γατα, γωνια, εικονες, εργαλεια, θεμα, μνημειο, προγραμμα, ρησεις, τραγουδια, φιλια, φλογα, φρασεις, χρωματα, youtube, αξιζει, αλεπου, αντλια, αναμνησεις, απωλεια, ατζεντα, αυτοπεποιθηση, αυτοκολλητα, αφηγηση, βαν γκογκ, βιβλιο, γαλλικα, γελιο, γινεται, γινονται, δεδομενο, δοθει, δωρο, ευχαριστο, εγκληματα, εγγραφες, υπαρχει, εκκρεμότητες, ελισαβετ, εβδομαδα, εμπνευση, ενδιαφεροντα, εξι, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεες, εικοσι, θεοδωρα, θεοδωριδου, ιδρυμα, κινητο, λευκη, λογια, μηνυματα, μικρος πριγκιπας, μικρο, μοτο, μαρια, νυχτα, νοημα, ξερετε, παντα, ομορφη, ορια, οραμα, οσκαρ ουαιλντ, παιδια, παθος, παμε, πηγη, πριγκιπας, πορτα, πρωι, ραντεβου, σελιδες, σεμιναρια, σειρα, σκεψεις, τρια, τιτλος, φεμινισμος, χρονος, ψήγματα, group, ασφαλεια, βαν, business, δωσεις, ελληνικα, φιλοι, ιδιαιτερο, κομικς, κουιζ, life, ομαδες, ψυχοδραμα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα