Δάση στο μέγεθος της Γαλλίας έχουν αναγεννηθεί σε όλο τον κόσμο από το 2000

Μια περιοχή δάσουςστο μέγεθος της Γαλλίας έχει αναγεννηθεί φυσικά σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη.

Τα αποκατεστημένα δάση έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν το ισοδύναμο 5,9 γιγατόνων διοξειδίου του άνθρακα - περισσότερο από τις ετήσιες εκπομπές των ΗΠΑ, σύμφωνα με ομάδες προστασίας.

Μια ομάδα με επικεφαλής την WWF χρησιμοποίησε δορυφορικά δεδομένα

για τη δημιουργία ενός χάρτη αναγεννημένων δασών.

Η αναγέννηση των δασών αναφέρεται στην αποκατάσταση των φυσικών δασών μέσω ελάχιστης ή καθόλου παρέμβασης.

Ο Γουίλιαμ Μπάλντουιν Καντέλλο της WWF δήλωσε ότι η αναγέννηση των φυσικών δασών είναι συχνά «φθηνότερη, πλουσιότερη σε άνθρακα και καλύτερη για τη βιοποικιλότητα από σε σχέση με τα φυτευμένα δάση».

Ωστόσο, είπε ότι η αναγέννηση δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη - «για να αποφευχθεί η επικίνδυνη κλιματική αλλαγή, πρέπει να σταματήσουμε την αποψίλωση των δασών και να αποκαταστήσουμε τα φυσικά δάση».

«Η αποψίλωση των δασών εξακολουθεί να καταστρέφει εκατομμύρια εκτάρια κάθε χρόνο, πολύ περισσότερα από αυτά που αναγεννιούνται», εξήγησε.

Το Ατλαντικό Δάσος στη Βραζιλία δίνει λόγο για ελπίδα, σύμφωνα με τη μελέτη, με μια έκταση περίπου στο μέγεθος της Ολλανδίας να επανεμφανίζεται από το 2000.

Στη βόρεια Μογγολία, 1,2 εκατομμύρια εκτάρια δασικής γης έχει αναγεννηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ άλλα σημεία αναγέννησης εντοπίζονται στην κεντρική Αφρική και τα βόρεια δάση του Καναδά.

Αλλά οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα δάση σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν «σημαντικές απειλές».

Παρά τα «ενθαρρυντικά σημάδια», η αποψίλωση των δασών είναι τέτοια ώστε η δασική περιοχή πρέπει να υπερδιπλασιαστεί για να φτάσει στο ελάχιστο απαιτούμενο όριο, τονίζουν.

Ενας από τους απλούστερους τρόπους απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα είναι να φυτευτούν δέντρα. Αλλά οι επιστήμονες λένε ότι τα σωστά δέντρα πρέπει να φυτευτούν στο σωστό μέρος, προκειμένου να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

(με πληροφορίες από BBC)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤέξας: Ανδρας συνελήφθη επειδή η τίγρης του έκανε βόλτες στη γειτονιάΙνδία: Συνεχίζουν να εμφανίζονται πτώματα στις όχθες του ΓάγγηΜια τραγική σύγκρουση για την ίδια πατρίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δάση, Γαλλίας, 2000,dasi, gallias, 2000