Χριστοδουλίδης για τις λίστες κυρώσεων ΗΠΑ - Βρετανίας: Δεν είμαι εδώ για να καλύψω κανέναν

 (Photo by Costas Baltas/Anadolu Agency via Getty Images)

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Δεν είμαι εδώ για να καλύψω κανένα. Όταν και για όσους παραβιάζουν κυρώσεις και δημιουργούν πρόβλημα στο όνομα της χώρας και στην ίδια τη βιομηχανία, γιατί έτσι δημιουργείται πρόβλημα στη βιομηχανία, θα πρέπει και ακολουθηθεί η νομική οδός», διαμηνύει ο Πρόεδρος της ΚύπρουΝίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωσή του λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν από τις Ηνωμένες Πολιτειές και την Βρετανία νέες λίστες κυρώσεων με πρόσωπα και φορείς που συνδέεονται με ρωσικά συμφέροντα, ενόψει της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο

Κύπριος Πρόεδρος τονίζει παράλληλα πως «ό,τι δίδεται στη Δημοκρατία θα αξιολογείται και αν είναι στη βάση πραγματικών δεδομένων θα λαμβάνονται μέτρα. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε μια σημαντική βιομηχανία της κυπριακής οικονομίας. Όταν υπάρχει ένα σάπιο μήλο, για να συνεχίσω από κάποιο σχόλιο που άκουσα το πρωί, θα πρέπει να απομακρύνεται».

Ερωτηθείς σε ποια βήματα θα προβεί η Κυβέρνηση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι «το πρώτο είναι να αξιολογήσουμε τα δεδομένα, αν είναι πραγματικά δεδομένα να προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες. Μόνο έτσι το όνομα της χώρας μας, η αξιοπιστία της συγκεκριμένης σημαντικής δραστηριότητας στην οικονομία μας θα διασφαλιστεί».

πηγές: Sigmalive, Philenews

Related...Τουρκία: Αναδίπλωση με τα capital controls, ήρθησαν οι περιορισμοί στις πιστωτικές κάρτεςΠροετοιμάζεται το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στην ΕυρώπηΦεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας-έκπληξη στον Χάρισον Φορντ. Η υποδοχή του «Indiana Jones 5»
Keywords
Τυχαία Θέματα