Αστυνομικοί έκλεισαν ραντεβού με ιερόδουλες για να «ξηλώσουν» κύκλωμα μαστροπών

Ερωτικό... ραντεβού με δύο ιερόδουλες έκλεισαν την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε «ροζ» ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στόχος τους να «παγιδεύσουν» τις δύο γυναίκες αλλά και τα μέλη του κυκλώματος που τις προωθούσαν. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους πελάτες «ροζ» ιστοσελίδας. Τηλεφώνησαν στο «τηλεφωνικό κέντρο» των μαστροπών και ζήτησαν ραντεβού με δύο κοπέλες, μία Ρωσίδα και μία Ουκρανή, οι οποίες «διαφημίζονταν» στο διαδίκτυο. Αφού πήγαν

στο ξενοδοχείο, μπήκαν στα δωμάτια, παρέδωσαν στις γυναίκες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό και όταν εκείνες το παρέλαβαν, τότε αποκάλυψαν την ταυτότητά τους και τις συνέλαβαν.

Πρόκειται για μία αστυνομική μέθοδο που ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αποδεικνύεται στο δικαστήριο η τέλεση του αδικήματος. Οι μαστροποί που προωθούσαν τις κοπέλες αλίευαν πελάτες κυρίως μέσω ροζ ιστοσελίδας.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε έξι οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι βρίσκονταν για καιρό στο μικροσκόπιο των Αρχών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Έλληνα και 12 γυναίκες διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Χιλή, Νιγηρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ρωσία), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων και της διευκόλυνσης ακολασίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Ανάμεσα στις συλληφθείσες υπήρχε μία Αλβανίδα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή 30 μηνών φυλάκιση, διότι είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για εμπλοκή σε κύκλωμα μαστροπών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για πρόσωπο με πλούσιο «βιογραφικό» σε οίκους ανοχής, που συνέχιζε τη δράση του παρότι γνώριζε ότι αναζητείται από τις διωκτικές Αρχές.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες δημοτικές Αρχές προκειμένου να σφραγιστούν οι έξι οίκοι ανοχής. Αστυνομικοί επισημαίνουν, πάντως, ότι έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι οίκοι ανοχής που σφραγίζονται επαναλειτουργούν λίγο καιρό αργότερα. Και αυτό διότι πολλές φορές οι μαστροποί βάζουν νέους «μπροστινούς» συνεχίζοντας τη δράση τους. Οι κοπέλες «στρατολογούνται» συνήθως στην πατρίδα τους. Εκεί τις πλησιάζουν μέλη κυκλωμάτων που τους υπόσχονται μία νόμιμη δουλειά στην Ελλάδα. Όταν φτάνουν, ωστόσο, στην Αθήνα, τότε συνειδητοποιούν ότι η καλύτερη ζωή στην οποία πίστεψαν δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυνομικοί,astynomikoi