Καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών σε Ιερό Ναό των Εξαρχείων. Έσπασαν και τις κάμερες

Για πέμπτη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια δέχθηκε επίθεση ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για εκκλησία, όπου μεταξύ άλλων είχε υπηρετήσει τη δεκαετία του 60′ ο σημερινός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Το βράδυ της Πέμπτης κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν στην οδό Μετσόβου και άρχισαν να εκτοξεύουν στον Ιερό Ναό μολότοφ και μπογιές. Πριν διαφύγουν, μάλιστα, έσπασαν με καδρόνια την κάμερα ασφαλείας της εκκλησίας.

Οι

δράστες δημοσίευσαν κείμενο στο διαδίκτυο, στο οποίο ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε ως «απάντηση» στις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων αλλά και με αφορμή τη δίκη του Μητροπολίτη Αμβρόσιου. Σήμερα Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πριν από δύο χρόνια, στις 27 Ιουνίου 2017, η εκκλησία είχε μπει ξανά στο στόχαστρο. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό προκαλώντας ζημιές. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Πυρήνας FAI-IRF», που έγραφε: «Απεχθανόμαστε τον ανθρωποκεντρισμό που προάγει ο χριστιανισμός».

Σε τρίτη επίθεση που είχε λάβει χώρα στο παρελθόν άγνωστοι έσπασαν τζάμι του ναού και πέταξαν στο εσωτερικό του αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ. Από τις φλόγες του φιτιλιού κάηκε ξύλινο ομοίωμα, που ήταν τοποθετημένο στο εσωτερικό περβάζι. Από τύχη η μολότοφ δεν έπεσε στο έδαφος, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα είχαν πάρει φωτιά τα χαλιά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Indymedia:

«Σήμερα το βράδυ αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε έναν από τους κύριους πυλώνες διατήρησης του πατριαρχικού κράτους με σπασιματικές,ρίψιμο μολότοφ μπογιάς και συνθήματα ενάντια στην πατριαρχία και υπέρ των εκκενωμένων καταλήψεων.Ήταν η απάντησή μας στην επιλογή τους να χτυπήσουν βασικούς δυναμικούς παράγοντες του αναρχικού κινήματος.Μία μίνιμουμ συνεισφορά μας στο γενικότερο ψηφιδωτό της αντίστασης ενάντια στην επέλαση της καταστολής και μία πρωτοβούλια που ελπίζουμε να συμπαρασύρει κι άλλους αρνητές του τώρα στην υλοποίηση της Υπόθεσης με πολύμορφες και πολυτασικές τακτικές μητροπολίτικου αγώνα.Δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερα συνθήκες και λόγους για να επιτεθούμε.Τους έχουμε από την μέρα που συνειδητοποιήσαμε τον εαυτό μας.Εκτός από την γενικευμένη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις και όχι μόνο,συγκεκριμένα σήμερα και συγκεκριμένα σε ιερό ναό,επιτεθήκαμε μετά και από το δικαστήριο του βρωμόπαπα που εξαπέλυσε οχετό μίσους προς ομοφυλόφιλους πρίν χρόνια σε δημόσια μέσα.Δηλώνουμε την υποστήριξη μας σε οποιοδήποτε άτομο έχει βιώσει τέτοιο σεξιστικό μένος και επίσης στις καταλήψεις που δέχτηκαν συντονισμένη επίθεση από το κράτος και τους λακέδες τους.

ΚΑΤΩ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΚΑΤΩ Η ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ-ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ»

Keywords
Τυχαία Θέματα