Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο στις 18 Ιουνίου, με επιτόκιο 1,5%, και ήδη ξεπερνούν τα 16 δισ. ευρώ οι προσφορές που έχουν υποβληθεί.

Το βιβλίο προσφορών είχε ανοίξει με αρχική εκτίμηση επιτοκίου στο 1,33%

και έχει μειωθεί στο 1,23%. Το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων, με το επανάνοιγμα της τελευταίας έκδοσης των 10ετων ομολόγων, που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, με επιτόκιο 1,5%, με την οποία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει περίπου 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται αρχικώς, πως στόχος του ΟΔΔΗΧ για φέτος ήταν η έκδοση ομολόγων ύψους 4-8 δισ. ευρώ, ωστόσο μετά την πανδημία το ανώτατο όριο αυξήθηκε στα 9,5 δισ. Ηδη μέχρι στιγμής το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές από την αρχή του χρόνου 7,5 δισ. ευρώ.

πριν φυγετε Το παράδοξο του ράλι στη Wall Street Για μια βιώσιμη, δίκαιη & ανθεκτική οικονομία στη μετα-covid19 εποχή (III): Η συμβολή και το μέλλον του ενεργειακού τομέα Περισσότερα φοιτητικά διαμερίσματα, ελαφρώς μειωμένες τιμές
Keywords
Τυχαία Θέματα