Παράδοση του έργου αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου

Στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, στην Ιερουσαλήμ παρίσταται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας Γιάννης Αμανατίδης, ενώ την τελετή παρακολουθούν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας. Θα παραστούν ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Η τελετή γίνεται μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες - το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια παρουσία του πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τώνια Μοροπούλου θα παρουσιάσει το έργο στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Υπενθυμίζεται πως η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα