Αναμνηστικά του Τζον Λένον και των Beatles βγαίνουν στο «σφυρί» ως NFT

Σπάνια αναμνηστικά των Beatles και του Τζον Λένον, έχουν μετατραπεί σε NFT (non-fungible tokens) - ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα, ψηφιακά ή και φυσικά και πωλούνται τώρα σε δημοπρασία.

Τα αντικείμενα που βγαίνουν στο διαδικτυακό «σφυρί», στις 7 Φεβρουαρίου στο Yellow Heart, ανήκουν

στην προσωπική συλλογή του Τζούλιαν Λένον (σ.σ  πρωτότοκος γιος του Τζον).

Τα αναμνηστικά περιλαμβάνουν μία μαύρη κάπα που φόρεσε ο Τζον Λένον στην ταινία «Help!» και ένα χειρόγραφο σημείωμα με τους στίχους του τραγουδιού «Hey Jude». Επίσης, το παλτό του για την τηλεοπτική ταινία «Magical Mystery Tour» και τρεις κιθάρες Gibson του τραγουδιστή.

Το NFT με την εικόνα από το χειρόγραφο σημείωμα του Πωλ ΜακΚάρτνεϋ με τους στίχους του «Hey Jude» εκτιμάται πως θα είναι το πιο πολύτιμο έργο της δημοπρασίας. Η αρχική τιμή προσφοράς έχει οριστεί στα 30.000 Δολάρια και αναμένεται να διπλασιαστεί από τις προσφορές. Τα NFT ειδών ένδυσης εκτιμάται ότι θα πουληθούν από 8.000 έως 20.000 Δολάρια, ενώ οι τρεις κιθάρες από 6.000 έως 8.000 Δολάρια.

Όλα αυτά βέβαια, μόνο σε ψηφιακή μορφή. Το κάθε NFT διαθέτει εικόνα και ήχο, με τον Τζούλιαν Λένον να εκτελεί χρέη αφηγητή.

Μέρος των εσόδων από την πώληση των NFTs θα δοθούν στο ίδρυμα του Julian Lennon «White Feather Foundation».

Πηγή: Rollingstone

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναμνηστικά, Τζον Λένον, Beatles, NFT,anamnistika, tzon lenon, Beatles, NFT