Αίγυπτος: Υπό κράτηση 29 ύποπτοι για κατασκοπεία για λογαριασμό της Τουρκίας

Η εισαγγελία στην Αίγυπτο διέταξε να τεθούν υπό κράτηση 29 άτομα που φέρονται να επιδίδονταν σε κατασκοπεία για λογαριασμό της Τουρκίας και να ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, μετέδωσε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας των υπηρεσιών πληροφοριών, κατέγραφαν τηλεφωνικές κλήσεις και περνούσαν πληροφορίες σε τουρκικές υπηρεσίες στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να ανακτήσει την εξουσία στην Αίγυπτο
η Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με το ΜΕΝΑ.

Δεν αναφέρθηκε ποιες ήταν οι εθνικότητες των υπόπτων, που επίσης κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος και αλλαγές συναλλάγματος χωρίς άδεια.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου είναι τεταμένες από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μετά από μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του το 2013.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, ΑΚΡ, και πολλά μέλη της έχουν διαφύγει στην Τουρκία από τότε που η δραστηριότητα της Αδελφότητας απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι, η Αίγυπτος χαρακτήρισε την Αδελφότητα, το παλαιότερο ισλαμιστικό κίνημα του κόσμου, τρομοκρατική οργάνωση, και τα περισσότερα μέλη του έχουν συλληφθεί, εξαναγκαστεί σε εξορία ή έχουν γίνει φυγάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα