Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές για ακίνητα στην Αθήνα

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Άραβες για σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, με το 30% των αγοραπωλησιών να γίνονται από αυτούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μεγαλύτερη ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας παρατηρείται από Ευρωπαίους (Γερμανούς, Ιταλούς και Γάλλους) και Αμερικανούς και σε μικρότερο ποσοστό από Άραβες, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Κινέζους,
αλλά για τα παραθαλάσσια νότια προάστια. Οι Αμερικανοί και οι Άραβες δίνουν έμφαση στην παραμονή της χώρας στη ζώνη Σένγκεν.

Επίσης, όπως σημειώνεται, οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει πτώση 40%-50% σε σχέση με πριν την κρίση, και αυτό προκαλεί και ενδιαφέρον από Έλληνες, που προσβλέπουν σε ιδιοκατοίκηση παρά τα προβλήματα. Τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η σταθεροποίηση της αγοράς ακινήτων.

Όσον αφορά στα εξοχικά, οι ξένοι αγοραστές αντιπροσωπεύουν το 60% των συναλλαγών, με τους Ευρωπαίους να εκδηλώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα