Αυτά είναι τα μέτρα που θα «ξεκλειδώσουν» τη χρηματοδότηση

Μια σειρά από μέτρα τα οποία θα ανοίξουν και πάλι τις «στρόφιγγες» της χρηματοδότησης επεξεργάζονται στην κυβέρνηση. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες. Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Στην κυβέρνηση, μετά και την ολοκλήρωση του Eurogroup, ευελπιστούν ότι με τις συγκεκριμένες κινήσεις, θα λάβουν μία προκαταβολή του 50% της δόσεως των 7,2 δισ. ευρώ που έχει «κολλήσει» προς τη χώρα μας.

Σε πρώτη φάση, στο υπουργείο Οικονομικών εργάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν 3 συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα είναι άμεσα εφαρμόσιμα. Πρώτον, αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία που θα αφορά
τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές». Κάτι το οποίο θα έχει ως στόχο τη φοροαποφυγή.

Παράλληλα, θα υπάρξει διάταξη για τη νέα περαίωση για τα αδήλωτα εισοδήματα. Υπάρχει πιθανότητα να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο των 100 δόσεων. Επιπλέον, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ισοδύναμα 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα προκύψουν από εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών.

Αυτά σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, δηλαδή μέχρι τις αρχές Απριλίου, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα πολυσυζητημένα κίνητρα των πολιτών, έτσι ώστε να συλλέγουν αποδείξεις. Να «τρέξει» το θέμα με την χορήγηση αδειών ηλεκτρονικού τζόγου, ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να βάλει σε λειτουργία το σχέδιο με τους «καλωδιομένους» ελεγκτές (φοιτητές, συνταξιούχοι, νοικοκυρές) για να τονώσει την έκδοση αποδείξεων και την είσπραξη του ΦΠΑ.
Keywords
Αναζητήσεις
διαταξη για αδηλωτα εισοδηματα
Τυχαία Θέματα