You’ll Never Walk Alone: Πέθανε η φωνή του θρυλικού ύμνου της Λίβερπουλ

Ο Τζέρι Μάρσντεν, Βρετανός τραγουδιστής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μετατρέψει ένα τραγούδι από το μιούζικαλ «Carousel» σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιρικούς ύμνους στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Ο φίλος του Πιτ Πράις έγραψε στο Instagram, αφού μίλησε με την οικογένεια του, ότι ο τραγουδιστής της μπάντας Gerry and the Pacemakers πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια που σχετίζεται με την καρδιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η

δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pete Price (@petecityprice)

Ο Μάρσντεν ήταν ο frontman της μπάντας που κέρδισε μεγάλη φήμη στη μουσική σκηνή του Μέρσεϊσάιντ στη δεκαετία του 1960. Αν και ένα άλλο συγκρότημα του Λίβερπουλ - οι Beatles - ήταν οι σούπερ σταρ της εποχής, οι Gerry and the Pacemakers θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ανθρώπων της πόλης λόγω του θρυλικού «You Never Walk Alone».

«Σκέφτηκα τι ωραίο τραγούδι. Θα πω στο συγκρότημά μου να το παίξουμε», είχε δηλώσει ο Μάρσντεν στο Associated Press το 2018, ενθυμούμενος την πρώτη φορά που το άκουσε στον κινηματογράφο.

Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο «Carousel», ένα μιούζικαλ του 1945 που έγινε μια ταινία μεγάλου μήκους το 1956.

Η διασκευή του από τους The Pacemakers με τη φωνή του Μάρσντεν κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1963. Υιοθετήθηκε από τους οπαδούς του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λίβερπουλ και τραγουδιέται με πάθος από τους φιλάθλους της σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας ακριβώς πριν την έναρξη.

Το τραγούδι έχει υιοθετηθεί επίσης από τους υποστηρικτές άλλων ομάδων σε όλο τον πλανήτη, όπως αυτών της Σέλτικ στη Σκωτίας ή της γερμανικής Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Η φωνή του Μάρσντεν συνόδευσε τις μεγαλύτερες νύχτες μας. Ο ύμνος του ένωσε παίκτες, προσωπικό και οπαδούς σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας στη δημιουργία κάτι πραγματικά ξεχωριστού» έγραψε στο twitter η Λίβερπουλ.

Gerry’s voice accompanied our biggest nights. His anthem bonded players, staff and fans around the world, helping create something truly special ❤️

You’ll Never Walk Alone ❤️ pic.twitter.com/KE0tjClfqL

Liverpool FC (@LFC) January 3, 2021

Το Cavern Club του Λίβερπουλ, ο μουσικός χώρος που έδωσαν πολλές από τις πρώτες τους συναυλίες οι Beatles, περιέγραψε τον Μάρσντεν ως «θρύλο» και «πολύ καλό φίλο».

Ο Μάρσντεν αφήνει πίσω του την σύζυγό του Παουλίν, την οποία παντρεύτηκε το 1965, και τις δύο κόρες τους.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Οικογένεια με 12 αδέρφια έσπασε το ρεκόρ Γκίνες μεγαλύτερης συνολικής ηλικίας «Ο Θεός βιάζει νεαρούς μετανάστες»: Το σκετς που προκάλεσε τις αντιδράσεις της Καθολικής Εκκλησίας Με Covid-19 και ο θρυλικός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα