To Facebook διευκολύνει τη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο στο Google Photos

Το Facebook λάνσαρε ένα εργαλείο το οποίο θα επιτρέπει τη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο που έχουν ανεβεί στην πλατφόρμα του στο Google Photos.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, το Facebook γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία θα καταστεί

διαθέσιμη αρχικά στην Ιρλανδία και μετά, το 2020, ανά τον κόσμο. Επίσης, ανέφερε πως σχεδιάζει να συμπεριλάβει και άλλες υπηρεσίες στο μέλλον, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για «φορητότητα δεδομένων».

Σε σχετικό blogpost σχετικά με το εργαλείο αυτό, για τη δημιουργία του οποίου χρειάστηκε ένα έτος, το Facebook ανέφερε πως έχει λάβει υπόψιν του τους κινδύνους ασφαλείας (οι οποίοι προκύπτουν από τη μεταφορά δεδομένων σε τρίτους).

«Οποιοσδήποτε μηχανισμός για την αποστολή δεδομένων εκτός μιας υπηρεσίας εμπεριέχει κινδύνους» σημείωσε σχετικά. «Πρέπει να δημιουργήσουμε συστήματα για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων» πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά εμπεριέχουν επιπλέον βήματα επαλήθευσης για να διασφαλιστεί πως μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού μπορεί να μεταφέρει ένα αρχείο.

Το εργαλείο του Facebook για το Google Photos υπάγεται στο Data Transfer Project, το οποίο σκοπεύει να αποτελέσει μια open source πλατφόρμα που οποιοσδήποτε θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει για να μετακινεί τα δεδομένα μεταξύ online υπηρεσιών. Στο όλο εγχείρημα online συνεργασίας συμμετέχουν επίσης οι Apple, Google, Microsoft και Twitter.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Πέντε κοινά λάθη σε ταινίες που κάνουν τους βετεράνους να τραβάνε τα μαλλιά τους Σε ποιες χώρες ζουν οι πιο φτωχοί συνταξιούχοι -Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τους Έλληνες το 2019 Η λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων και ο LNA καταδικάζουν τη συμφωνία με την Τουρκία
Keywords
Τυχαία Θέματα