The Bloop: Ο πιο μυστηριώδης υποβρύχιος ήχος που έχει καταγραφεί ποτέ (βίντεο)

Ο ωκεανός είναι απέραντος και τρομακτικός. Όμως τα τελευταία 40 χρόνια, ερευνητές σε όλο τον κόσμο καταγράφουν ήχους από υδρόφωνα για να προσπαθήσουν να τον κατανοήσουν καλύτερα. Και μάθαμε πολλά. Αλλά υπάρχουν ήχοι που έχουν καταγραφεί και ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Το Bloop, ένας ήχος εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας και υψηλού πλάτους, ηχογραφήθηκε το 1997 από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ και παρέμεινε άλυτο για πολλά χρόνια, οδηγώντας σε μια τεράστια γκάμα συνωμοσιών.

Μέχρι το 2012, οι επιστήμονες πίστευαν

ότι ο ήχος προερχόταν από άγνωστο θαλάσσιο κήτος, ωστόσο η Εθνική Υπηρεσία απεφάνθη ότι τελικά πρόκειται για ήχο που παράγεται από μη τεκτονικούς κρυοσεισμούς που προέρχονται από κινήσεις παγετώνων.

Το Bloop δεν είναι ο μόνος μυστηριώδης ήχος της θάλασσας που έχουμε ηχογραφήσει. Υπάρχουν αρκετοί ανεξήγητοι ήχοι από τον ωκεανό που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Ακούστε την ηχογράφηση του The BloopRelated...Γνωρίστε τον άνδρα που θα περάσει 100 μερες κάτω απο το νερό για την επιστήμη (βίντεο)Τα μεγέθη των υφιστάμενων και των εξαφανισμένων πλασμάτων της θάλασσας (βίντεο)Σκύλος βούτηξε στη θάλασσα, πλησιάσε σφυροκέφαλο καρχαρία και βγήκε άθικτος (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα