Oι Φιλιππίνες «πλημμύρισαν» από μάνγκο λόγω Ελ Νίνιο

Οι Φιλιππίνες προσπαθούν να απαλλαγούν από ένα γλυκό, αλλά βαρύ φορτίο. Η νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει υπερχειλιστεί από δύο εκατομμύρια μάνγκο, με τον Γενικο Γραμματέα του Υπουργείου, Εμμανουήλ Πινόλ, να κάνει λόγω για «μια ασυνήθιστη αύξηση στη συγκομιδή, που αποδίδεται στο Ελ Νίνιο», το μετεωρολογικό φαινόμενο που οδήγησε τη χώρα σε ασυνήθιστα ζεστό και ξηρό κλίμα, το καλύτερο για να ευδοκιμήσουν τα μάνγκο. «Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν πεταχτούν στα σκουπίδια», συμπληρώνει.

Το Ελ Νίνιο είναι το μετεωρολογικό φαινόμενο

κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές.Συμβαίνει κάθε δύο με οχτώ χρόνια, και διαρκεί για ένα χρόνο, εμφανίζεται δε εδώ και αιώνες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο φαινόμενο αποδίδονται ως συνέπειες ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλον τον κόσμοαλλά κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Ειρηνικό, όπως ξηρασίες, βροχοπτώσεις, πυρκαγιές και τροπικοί κυκλώνες.. Το όνομα του φαινομένου δόθηκε από ψαράδες γιατί στα ισπανικά El Nino σημαίνει το παιδί και ειδικότερα το θείο βρέφος, επειδή το φαινόμενο συμβαίνει κοντά στα Χριστούγεννα.

Σε μια προσπάθεια για να καταναλωθούν τα μάνγκο πριν σαπίσουν, το υπουργείο γεωργίας έχει αρχίσει μια εκστρατεία μάρκετινγκ, με την ονομασία “Metro Mango”, για να προσπαθήσει να πουλήσει ένα εκατομμύριο κιλά των καρπών στο μετρό της Μανίλα. Οι τιμές θα είναι οι πιο χαμλές της αγοράς και η εκστρατεία θα κρατήσει όλο τον Ιούνιο.

Και όπως φαίνεται, πηγαίνει πολύ καλά:

Planning to head to DA for the #MetroMango sale? Too late! Everything sold out in less than three hours.

Keywords
Τυχαία Θέματα