O τυφώνας «Ντόριαν» σφυροκοπεί τις Μπαχάμες και αναμένεται να απειλήσει τη Φλόριντα

Ο τυφώνας «Ντόριαν», η δεύτερη ισχυρότερη θύελλα που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό, σφυροκόπησε τα νησιά Γκρέιτ Άμπακο και Γκραντ Μπαχάμα το βράδυ της Κυριακής και αναμενόταν να πλησιάσει επικίνδυνα τη Φλόριντα μέσα στις επόμενε δύο ημέρες, ανέφεραν μετεωρολόγοι στις ΗΠΑ.

Οι κίνδυνοι για τα νησιά Άμπακο περιελάμβαναν εξάρσεις της καταιγίδας 5,5 με 7 μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα κυμάτων, με μεγαλύτερα, καταστροφικά κύματα, σύμφωνα με το National Hurricane

Center (NHC) στο Μαϊάμι.

Τμήματα των ακτών της Φλόριντα εκκενώνονταν. Βορειότερα, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, Χένρι ΜακΜάστερ, διέταξε υποχρεωτικές εκκενώσεις σε τμήματα οκτώ παράκτιων παραλιών από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, διέταξε εκκενώσεις στο σύνολο ή σε τμήματα έξι παράκτιων κομητειών επίσης από το μεσημέρι.

Ακόμα και ένα «επιφανειακό» χτύπημα από μια από τις ισχυρότερες θύελλες που απείλησαν ποτέ τη Φλόριντα θα μπορούσε να φέρει σφοδρές βροχοπτώσεις και καταστροφικούς ανέμους, ανέφερε το NHC.

Ο «Ντόριαν» αναμένεται να παραμείνει σε επίπεδα τυφώνα για τις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με το NHC. Έφτασε στην ξηρά στο Έλμποου Κέι στα νησιά Άμπακο με μέγιστους συνεχείς ανέμους 295 χλμ/ ώρα και ριπές άνω των 354 χλμ/ ώρα.

Ο «Ντόριαν» είναι ο ισχυρότερος καταγεγραμμένος τυφώνας που πλήττει τις βορειοδυτικές Μπαχάμες ως μια απειλητική, Κατηγορίας 5 θύελλα στην πέντε βαθμίδων κλίμακα Saffir-Simpson.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... «Με σκότωσε, τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;»: Τα συγκλονιστικά λόγια της Νταϊάνα πριν πεθάνει «Επανάσταση», «συμμοριτοπόλεμος», «εμφύλιος»: Τι μαθαίνουν σήμερα τα παιδιά για την ελληνική τραγωδία Η Κάμερον Ντίαζ έγινε 47 ετών και ο σύζυγός της, της ευχήθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο
Keywords
Τυχαία Θέματα