O Sam επιβεβαιώνει πως υπήρχε ένα κρυφό μήνυμα σε μια σκηνή Game of Thrones που δεν προσέξαμε αρκετά

Κάποιοι έκαναν το λάθος να πιστέψουν πως οι σκηνές με τον John Bradley κατά Game of Thrones Sam Tarly ήταν τελείως ανούσιες. Κάποιοι άλλοι στάθηκαν στη σκηνή που ενώ διαβάζει ένα από τα βιβλία που δανείστηκε κρυφά από το απαγορευμένο τμήμα της βιβλιοθήκης στο Οldtown ανακαλύπτει πως υπάρχει ένα ολόκληρο βουνό από δρακόγυαλο κάτω από το Dragonstown. Η αποκάλυψη βέβαια είναι σημαντική καθώς γνωρίζουμε πως αυτό είναι που ψάχνει ο Jon Snow αφού είναι και το μόνο αντικείμενο που μπορεί να σκοτώσει τους White Walkers.

Αυτό όμως που πολλοί δεν πρόσεξαν είναι πως στις σκηνές του Sam γίνεται και μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη τη στιγμή που ξεφυλλίζει το ίδιο βιβλίο και περνά μπροστά από τα μάτια του- και τα δικά μας- μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα.

Little Finger's dagger is in the book Sam is reading. If you care. Go nuts Twitter-verse. #probablyimportant #GameOfThrones pic.twitter.com/cCbn5Z593H

— Abby Walburn (@abby_walburn) July 17, 2017

Ο ίδιος ο John Bradley δήλωσε: «Μου είπαν πολύ λίγα σχετικά με αυτό. Όταν γυρίζαμε αυτή τη σκηνή, μου είπαν να φροντίσω να μείνω λίγο σε αυτή τη σελίδα. Τραβούσαν με την κάμερα πίσω από την πλάτη μου και μου είπαν να μείνω λίγο σε αυτή τη σελίδα. “Φρόντισε να τραβήξουμε ένα καλό καρέ από τη σελίδα πριν την γυρίσεις».

Ας φρεσκάρουμε όμως λίγο τη μνήμη μας για αυτό το στιλέτο που είδαμε πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια...

Στην πρώτη σεζόν της σειράς έγινε μια απόπειρα δολοφονίας του Βran Stark ενώ αυτός ήταν ήδη κατάκοιτος μετά την πτώση του από τον πύργο του Winterfell και με την...βοήθεια του Jaime τον το οποίο ο μικρός είχε δει σε σεξουαλικές περιπτύξεις με την Cersei. Λίγο καιρό μετά ένας άνδρας μπαίνει στο δωμάτιο του Bran με σκοπό να τον δολοφονήσει αλλά μποδίστηκε από τον ανταρόλυκο του αγοριού, Summer ενώ επάνω του βρέθηκε ένα πολύ ιδιαίτερο στιλέτο. Φτιαγμένο από ατσάλι της Valiria και με λαβή διακοσμημένη με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Είναι το ίδιο στιλέτο που είδε και Sam αλλά δεν έχει γνώση των γεγονότων.

Θεωρητικά αυτό το στιλέτο σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Littlefinger ή Petyr Baelish ο οποίος είχε παραδεχθεί στην μητέρα του Bran, Catelyn Stark πως ήταν δικό του αλλά είχε περάσει στην κατοχή του Tyrion τον οποίο εκείνη στη συνέχεια κατηγόρησε για την απόπειρα δολοφονία του γιου της. Ωστόσο το στιλέτο το είχε κερδίσει σε στοίχημα ο Robert Barathyon επίσης από τον Littlefinger. Το στιλέτο έμεινε στην κατοχή του Ned Stark- αφού του το έδωσε η γυναίκα του- και ο Littlefinger το πήρε όταν ο βασιλιάς του Βορρά συνελήφθη.

Πλέον έχει ειπωθεί πως πίσω από την απόπειρα δολοφονίας ήταν ο Joffrey ενώ θεωρητικά σήμερα το στιλέτο αυτό βρίσκεται στα χέρια του Littlefinger. Αλλά εάν ναι, για πόσο;

Γιατί μάλλον καθόλου τυχαία- εξάλλου σε αυτή τη σειρά τίποτε δεν γίνεται κατά λάθος- το ίδιο στιλέτο φέρει στη μέση της η Arya σε φωτογραφία που κοσμεί το πρωτοσέλιδο του Entertainment Weekly.

#GameOfThrones EW cover with Arya Stark @Maisie_Williams pic.twitter.com/e0jFHXJmbM

— reena (@ReenaMJSingh) May 25, 2017

Γι αυτό και πολλοί πλέον θεωρούν πως η Arya θα σκοτώσει στον Littlefinger!

Είναι όμως άραγε τόσο εύκολο;

Ο John Bradley πάντως δεν μας βοήθησε και πολύ αφού το μόνο που είπε ήταν: «Εάν νομίζετε πως είδατε κάτι, τότε μάλλον το είδατε».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και μέρος αυτού αποδόθηκε στα ελληνικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα