Kia Concept EV9: μια νέα προσέγγιση ηλεκτρικού

Στην έκθεση αυτοκινήτου AutoMobility LA, που ολοκληρώθηκε στο Λος Αντζελες, η Kia αποκάλυψε το Concept EV9, ένα μεγάλο, SUV, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα πλαισιώσει το νέο EV6, που παρουσιάστηκε προ ημερών.

Και τα δύο μοντέλα εντάσσονται στο εταιρικό όραμα της μάρκας, ώστε να αποτελέσει

έως το 2045 έναν «Πάροχο Λύσεων Βιώσιμης Κινητικότητας» («Sustainable Mobility Solutions Provider»), μαζί με το στόχο της απανθρακοποίησης σε όλη της την λειτουργική αλυσίδα. 

Παράλληλα, βασίζονται στην προηγμένη πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) της εταιρείας, αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα και χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά. 

Το Concept EV9 έχει μήκος 4,930 μ., πλάτος 2,055 μ. και ύψος 1,790 μ., ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 3,100 μ. Γεμάτο γωνίες, που θυμίζει αρκετά το Soul, φέρει αναθεωρημένη την εμβληματική μάσκα Tiger Face της Kia, κλειστή διότι δεν χρειάζεται να περνά αέρας. 

Στο εσωτερικό, η φωτεινότητα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό, με πανοραμική οροφή, ενώ η διαδραστική εξαιρετικά ευρεία οθόνη 27 ιντσών συνδέει στο Concept EV9 τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό και ταυτόχρονα εξυπηρετεί όλες τις απαιτήσεις οδηγού και επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των πολυμέσων, του κλιματισμού και των λειτουργιών άνεσης.

Κι ακόμη, εντυπωσιάζει με τρεις καινοτόμες λειτουργίες εσωτερικού. Στη λειτουργία Active Mode, εν κινήσει, ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν μια βέλτιστη οδηγική εμπειρία μέσα στο πλήρως ηλεκτρικό SUV. Στη λειτουργία Pause Mode, όταν είναι σε στάση, τροποποιείται ο εσωτερικός χώρος ώστε να μοιάζει περισσότερο με ένα σαλόνι first-class, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να αλληλοεπιδρούν άμεσα μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή επωφελούνται από το φως που εισέρχεται από την μεγάλη πανοραμική οροφή. Σε αυτή τη λειτουργία, τα καθίσματα εναλλάσσονται για να μπορούν οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στην τρίτη σειρά να αντικρίζουν ο ένας τον άλλον. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς διπλώνουν και γίνονται τραπέζι, ολοκληρώνοντας την first-class διάταξη.

Στη λειτουργία, Enjoy Mode, πάλι σε στάση, το εσωτερικό μετατρέπεται σε έναν χώρο διαλλείματος με μια κυκλική διαμόρφωση των καθισμάτων των τριών σειρών. Σε αυτή τη λειτουργία, η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει, δίνοντας σε όλους τους επιβάτες την ευκαιρία να επικοινωνούν με το εξωτερικό περιβάλλον και να κοιτούν μπροστά και πέρα ​​από το όχημα ενώ κάθονται άνετα μέσα στο πλήρως ηλεκτρικό SUV.

Εν αναμονή μέχρι να δούμε τη μορφή του μοντέλου παραγωγής.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠερισσότερη αυτονομία προσφέρουν τα ηλεκτρικά Peugeot, Citroen, OpelΠάνω από 15 δισ. ευρώ επένδυση Nissan με 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλαΠόσο πιο Ranger έγινε…
Keywords
Τυχαία Θέματα