«Jurassic World»: 5 εκατ. δολάρια το κόστος των μέτρων για τον κορονοϊό στα γυρίσματα

Τα γυρίσματα της ταινίας «Jurassic World: Dominion», που διακόπηκαν τον περασμένο Μάρτιο λόγω πανδημίας, θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου, στη Βρετανία. Πρόκειται για την πρώτη υπερπαραγωγή που θα κάνει γυρίσματα στη χώρα και ειδικότερα στα διάσημα Pinewood Studios.

Το «Jurassic World: Dominion», σε σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου, ο οποίος επέστρεψε μετά το σίκουελ «Fallen Kingdom», ήταν στην τέταρτη εβδομάδα γυρισμάτων, από

τις συνολικά είκοσι που ήταν προγραμματισμένες, όταν σταμάτησε η παραγωγή.

Η Universal ξεκινά την προετοιμασία αυτές τις ημέρες, εφαρμόζοντας τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το κόστος των μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει από ελέγχους θερμοκρασίας έως τεστ κορονοϊού, επιπλέον καθαρισμό των πλατό με ψεκασμούς κατά τις νυχτερινές ώρες, 150 σημεία με απολυμαντικά, 1.800 σημάνσεις ασφαλείας μέσα και έξω από το στούντιο έως «πράσινες ζώνες», θα ανέλθει στα 5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής.

Όλοι όσοι βρίσκονται στο πλατό κι εκείνη την ώρα δεν παίζουν σε κάποια σκηνή, θα πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ θα υπάρχει ιατρική μονάδα, η οποία θα επιβλέπει την υγεία του καστ των ηθοποιών και των μελών του συνεργείου.

Σε τεστ για τον κορονοϊό θα υποβληθούν άπαντες, τόσο πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, όσο και κατά τη διάρκεια τους.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ αναμένονται στο Λονδίνο τις επόμενες ημέρες, όπου και θα τεθούν σε δεκατετραήμερη καραντίνα (το μέτρο τέθηκε σε ισχύ στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου).

Στο καστ και οι τρεις πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας, Σαμ Νιλ, Λόρα Ντερν και Τζεφ Γκόλντμπλουμ.

Το «Jurassic World: Dominion» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουνίου 2021.

Με πληροφορίες από Deadline

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τα Οσκαρ 2021 «Inception»: Δέκα χρόνια μετά, ξανά στα σινεμά - Νέα ημερομηνία για το «Tenet» «Ομαρ κι Εμείς»: Η τουρκική ταινία που σάρωσε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νότιας Ευρώπης
Keywords
Τυχαία Θέματα