H απάντηση Μαξίμου στο ΣΚΑΪ: Η Singular Logic βγάζει αποτελέσματα εθνικών εκλογών

Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι εγείρονται ερωτήματα για την επιλογή της εν λόγω εταιρείας και η κυβέρνηση αναρωτιέται εάν ο ΣΚΑΙ αμφισβητεί και τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το γάντι που έριξε ο ΣΚΑΙ σχετικά με την ανάθεση στη Singular Logic του πληροφοριακού συστήματος,
που απαιτείται για την διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σήκωσε η κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αναλαμβάνει τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες.
Το Μαξίμου απάντησε ειδικότερα σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού, η οποία υποστηρίζει ότι εγείρονται ερωτήματα για την επιλογή της Singular Logic, καταλήγοντας με νόημα ότι το μόνο που στέκεται ανάμεσα στο ΣΚΑΙ και μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου τηλεοπτικές άδειες είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει.

“Ο ΣΚΑΙ συνεχίζει να θορυβεί για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην αρχή διέδιδε ότι είναι στοχοποιημένος και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απορρίψει την υποψηφιότητα του στη φάση της προεπιλογής.
Αφού αυτό δεν έγινε άρχισε να χαλάει τον κόσμο λέγοντας ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα”, αναφέρει το Μαξίμου.

“Τώρα διαμαρτύρεται επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα το ανέλαβε τυπικά και με το νόμο γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει το έργο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες. Ίσως για τη διεύθυνση του ΣΚΑΙ και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν αξιόπιστα...” σχολιάζει ειρωνικά, καταλήγοντας:

“Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΙ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει.”

Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΙ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει

Αντίστοιχο μήνυμα, δηλαδή ότι το μόνο κριτήριο είναι το “πορτοφόλι” του ιδιοκτήτη, με άλλα λόγια το ποσό που θα διαθέσει, είχε στείλει προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του την περασμένη Πέμπτη στην ΕΡΤ, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι ο ιδιοκτήτης του σταθμού δεν επιθυμεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης υποστηρίζει ειδικότερα πως η επιλογή της Singular Logic, η οποία ανέλαβε το έργο ως μειοδότρια σε πρόχειρο διαγωνισμό, έγινε με πολλά κενά όσον αφορά τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας και κάνει λόγο για «φθίνουσα ευαισθησία» του κ. Παππά στην εργολαβική ανάθεση του διαγωνισμού.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η πρόσκληση στον διαγωνισμό δεν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας, οι ακριβείς προδιαγραφές του έργου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, ενώ παράλληλα άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς προδιαγραφές που θα πρέπει να ικανοποιήσει η ανάδοχος.

Ο σταθμός εκφράζει τέλος την ελπίδα πως η Singular Logic θα εκτελέσει το έργο της με διαφάνεια και ικανοποιώντας πλήρως τις διεθνείς και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υλοποίησης των κανόνων Διαφάνειας, Δημοσίευσης και του Αδιάβλητου για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ώστε να είναι ξεκάθαρη η προέλευση των προσφορών που θα γίνουν στο διαγωνισμό.

Πηγή: News247

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα