Eurostat: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Αύξηση του πληθωρισμού 0,2% τον Ιούλιο

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

To ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3%, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), μετά την αύξησή του κατά 0,6% στο πρώτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 1,6% έναντι 1,7% στο πρώτο τρίμηνο. Το ΑΕΠ της ΕΕ αυξήθηκε 0,5% έναντι 0,4% στο πρώτο τρίμηνο και σε ετήσια βάση 1,8%, όσο και στο πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με άλλα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο στο 0,2% (σύγκριση με τον Ιούλιο του 2015) από 0,1% τον Ιούνιο, σημειώνοντας τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δείχνουν ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης ήταν εύθραυστη πριν ακόμη από την ψήφο των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ορατότητα είναι χαμηλή μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και ότι ο ίδιος παραμένει έτοιμος να δράσει τους επόμενους μήνες, εάν η έξοδος της Βρετανίας πλήξει την ανάπτυξη ή καθυστερήσει την επιστροφή του πληθωρισμού προς τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα