CNBC: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές την επόμενη εβδομάδα

Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το αμερικανικό CNBC, επικαλούμενο πηγή «κοντά στην όλη διαδικασία».

Η επιστροφή της Αθήνας στις αγορές κρίνεται σημαντική, καθώς θα δείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί υπό το τρέχον πρόγραμμα έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στους επενδυτές όσο και στους ψηφοφόρους.

Όμως, συνεχίζει το CNBC,
η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη να βρει το σωστό timing, ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη αποτυχία που θα είχε τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές συνέπειες.

«Η επιστροφή στις αγορές πιθανώς θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Αθήνα περιμένει τη συνεδρίαση του ΔΝΤ και την έκθεση του S&P» για το αξιόχρεο της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, μετά από επικοινωνία που είχε με στελέχη της Standard &Poor's, επιβεβαιώνει ότι ο οίκος αξιολόγησης θα εξετάζει το «ελληνικό ζήτημα» την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συγκληθεί και το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή -χωρίς χρηματοδότηση- του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, αλλά και να συζητήσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι οι παραπάνω εξελίξεις θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις διακυμάνσεις των ομολόγων, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει περαιτέρω την επιστροφή στις αγορές.

Άλλωστε, τα ελληνικά ομόλογα ήδη ανακάμπτουν, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να εμπιστεύονται περισσότερο την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της χώρας για έξοδο στις αγορές.
Keywords
Τυχαία Θέματα