Advantis: Πρωτοποριακό cloud based λογισμικό για ιατρικές διαγνώσεις, με ελληνική υπογραφή

Η ανάπτυξη ιατρικών διαγνωστικών εργαλείων, με κύρια έμφαση στον τομέα του cloud based λογισμικού είναι το αντικείμενο της Advantis: Μιας νέας ελληνικής εταιρείας που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να σημειώσει ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της ιατρικής τεχνολογίας.

Η Advantis, όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές της, έχει καταφέρει να αναπτύξει εντός μικρού χρονικού διαστήματος ένα πλήρως λειτουργικό λογισμικό με την ονομασία Brainance, να ολοκληρώσει τον
πρώτο γύρο χρηματοδότησης, καθώς και να διακριθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας, όπως τον ΤΗΙ-EGG competition 2016, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση. Η εταιρεία, με γραφεία στην Αθήνα και το Αϊντχόφεν, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015, μετά από εκτεταμένη και πολυετή έρευνα στον τομέα των υπολογιστικών νευροεπιστημών, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της (Ζωή Γιαβρή, Πάρις Ζιώγκας, Δημήτρης Ροζάκης) «το σύνολο της τεχνολογίας που είχε αναπτυχθεί να διατεθεί στην ιατρική και ερευνητική κοινότητα και να συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια για εγκυρότερη διάγνωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων όπως οι εγκεφαλικοί όγκοι, η σκλήρυνση κατά πλάκας, Alzheimer's κ.α».

Μιλώντας στη HuffPost Greece, ο Πάρις Ζιώγκας παρουσιάζει το προφίλ της εταιρείας και περιγράφει τα σχέδιά της για το μέλλον.

Ποιο είναι το αντικείμενο της Advantis;

Η εταιρεία Advantis Medical Imaging (Advantis.io) ασχολείται με την ανάπτυξη webbased λογισμικού (MDaaS: Medical Device as a Service) για την επεξεργασία ιατρικών εξετάσεων. Οι συγκεκριμένες λύσεις λογισμικού συμβάλλουν στην εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων, μέσω της αξιοποίησης εξελιγμένων μεθοδολογιών επεξεργασίας ιατρικής εικόνας.

Πρόσφατα, η Advantis ολοκλήρωσε την ανάπτυξη μίας ιδιαίτερα εξελιγμένης webbased εφαρμογής επεξεργασίας εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου με την ονομασία Brainance. Η εν λόγω εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου (Diffusion, Perfusion και Functional MRI) και απευθύνεται τόσο σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα όσο και σε ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμούς που διενεργούν κλινικές μελέτες.

Ποια είναι η καινοτομία στο όλο εγχείρημα, και ποια η απήχησή του;

Η εφαρμογή Brainance παρουσιάζει πλεονεκτήματα τόσο από επιστημονικής όσο και από λειτουργικής σκοπιάς. Συγκεκριμένα, το βασικό πλεονέκτημα του Brainance σχετίζεται κυρίως με την εξέταση Diffusion MRI και την ακρίβεια της ανατομικής πληροφορίας που μπορεί να λάβει ο χρήστης μέσω αυτής. Στην ανακατασκευή των ανατομικών δομών του εγκεφάλου μετά από επεξεργασία της εν λόγω εξέτασης, οι καινοτόμοι αλγόριθμοι που έχουν αναπτυχθεί από την επιστημονική ομάδα της Advantis επιτυγχάνουν ακρίβεια της τάξεως του 90%, εν συγκρίσει με το 65% όπου επιτυγχάνεται από τους αντίστοιχους αλγορίθμους των εμπορικών και ερευνητικών λογισμικών που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Παράλληλα, η διαδικτυακή φύση του Brainance προσφέρει στον χρήστη ευελιξία πρόσβασης από πολλαπλές συσκευές απελευθερώνοντας το ιατρικό και ερευνητικό προσωπικό από τα στατικά workstations, ενώ ταυτόχρονα το περιβάλλον της εφαρμογής έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης με ευκολία και χωρίς επιπλέον δαπάνη χρόνου να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που του είναι απαραίτητες για την επεξεργασία εξετάσεων στην κλινική ρουτίνα.

Από ποιες χώρες προέρχονται οι πελάτες με τους οποίους συνεργάζεστε;

H Advantis της τρέχουσα περίοδο δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά συνάπτοντας συνεργασίες με μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ταυτόχρονα, διαμορφώνεται και η διαδικασία εισόδου σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; (νέα projects κ.ο.κ)

Το όραμα της Advantis αφορά στην ανάπτυξη ενός εύρους τεχνολογικών εργαλείων, τα οποία μέσω της εφαρμογής εξελιγμένων μεθοδολογιών και της επέκτασης σε νέα επιστημονικά πεδία όπως η τεχνητή νοημοσύνη, θα βελτιστοποιούν τόσο τη διάγνωση όσο και την καθημερινότητα του γιατρού. O μοναδικός τρόπος για να πραγματωθεί το όραμα αυτό δεν είναι άλλος από την περαιτέρω στελέχωση της ομάδας με εξειδικευμένους μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού και νευροεπιστήμονες.

Πρόσφατα, η Advantis ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε το Venture Friends με τη συμμετοχή του angel investor Ιάσονα Μανολόπουλου. Η χρηματοδότηση αυτή αξιοποιείται αποτελεσματικά στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο εξωτερικό, προσέλκυσης εξειδικευμένου προσωπικού καθώς και έκδοσης απαραίτητων πιστοποιητικών ποιότητας (FDA) για πρόσβαση στην Αμερικανική αγορά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα