24 ώρες στη Μαδρίτη: Τι να δείτε και που να φάτε εάν έχετε μόνο μία μέρα στην πόλη

24 ώρες στην Μαδρίτη: Τι να δείτε και που να φάτε μέσα σε μία ημέρα

Η Μαδρίτη είναι μία πόλη που σίγουρα χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να την δει κανείς. Έχει καταπληκτικά μουσεία, όμορφα πάρκα και γειτονιές, αξιοθέατα και συγκλονιστικό φαγητό, που χρειάζεσαι τουλάχιστον 3 μέρες για να τα προλάβεις όλα. Η τύχη τα έφερε, όμως, με τέτοιο τρόπο που βρέθηκα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη (στον δρόμο μου για το Μαρόκο) για μόνο μία ημέρα, οπότε έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να την εκμεταλλευτώ στο έπακρο.

Η αλήθεια είναι
ότι μέσα σε μία μέρα δεν μπορεί κανείς να δει τα πάντα, οπότε έπρεπε να κάνω κι εγώ τις επιλογές μου. Μία μέρα είναι πολύ λίγη για επισκέψεις σε μουσεία, οπότε αποφάσισα να βγάλω εντελώς το Μουσείο Prado, το Reina Sofia και το Μουσείο Thyssen – Bornemisza, τρία μουσεία που αξίζει κανείς να επισκεφτεί στη Μαδρίτη, και να επικεντρωθώ σε μερικά αξιοθέατα, στις γειτονιές και, φυσικά, στο καλό φαγητό!

Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι το πρώτο πράγμα που αντίκρισα στους δρόμους της Μαδρίτης ήταν ένα μεγάλο πανό το οποίο καλωσόριζε τους πρόσφυγες πάνω στο διάσημο Palacio Cibeles και ας αρχίσω την μονοήμερη εξερεύνηση της Μαδρίτης.

Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει κανείς την βόλτα του είναι το Βασιλικό Παλάτι (Palacio Real). Τα ανάκτορα μπορεί να είναι η επίσημη κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, αλλά δεν κατοικείται και χρησιμοποιείται μόνο σε κρατικές τελετές. Αρκετά από τα δωμάτια του παλατιού, από τα 3.418 που έχει, είναι ανοιχτά για το κοινό. Αν δεν έχετε χρόνο να το επισκεφτείτε μέσα, μία βόλτα απ' έξω και η αλλαγή φρουράς αρκούν για να πάρετε μία γεύση. Κοντά βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός De La Almudena.

Επίσκεψη στην Μαδρίτη δεν μπορεί να γίνει αν δεν δοκιμάσει κανείς τα παραδοσιακά churros, τα γλυκά που τα βουτάς μέσα σε ζεστή σοκολάτα. Τα πιο γνωστά και παραδοσιακά είναι στην Σοκολατερία San Ginés και αξίζουν πραγματικά! Ειδικά αν ο καιρός είναι κρύος, η ζεστή σοκολάτα θα κάνει το θαύμα της.

Churros me up! When in Madrid! #cheatmeal #churros #madrid #spain #firststopmadrid #bubblesisontour #chocolateriasangines #sangines

A photo posted by katerina nanopoulou (@bubbles_kat) on Sep 14, 2016 at 10:06am PDT



Αφού έχετε γλυκαθεί και έχετε πιει και τον καφέ σας, είναι η στιγμή για μία βόλτα στην Plaza Mayor, την πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης, η οποία είναι γεμάτη καφετέρειες. Πολύ κοντά εκεί βρίσκεται και το γνωστό Food Market «Mercado De San Miguel», όπου μπορείτε να δοκιμάσετε από τηγανιτά καλαμαράκια, μέχρι κάθε είδους αλλαντικό, από τα φημισμένα της Ισπανίας.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι η Μαδρίτη είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος και αξίζει να κάνετε ένα διάλειμμα από τη διατροφή σας για να δοκιμάσετε τα πάντα.

Πολύ κοντά εκεί, υπάρχει και το γνωστό μαγαζί «Lobo», το οποίο πουλάει παπούτσια και ειδικεύεται στις εσπαντρίγιες (αντρικές, γυναικείες και παιδικές). Είτε πάτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι, αξίζει να κάνετε μία στάση για να προμηθευτείτε παπούτσια, τα οποία είναι πολύ φτηνά.

Στην άλλη άκρη της πόλης υπάρχει το πάρκο De la Retiro. Γεμάτο πράσινο, θα δείτε πολύ κόσμο να κάνει βόλτα, να τρέχει, να κάνει γιόγκα ή ποδήλατο. Μία βόλτα στους κήπους ή μία βαρκάδα στη λίμνη που έχει εκεί αξίζουν τον χρόνο σας. Φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το Palazio De Cristal, να βγάλετε μερικές φωτογραφίες και να ταΐσετε τις πάπιες μπροστά στη λίμνη.

Palacio de Crystal. Bye bye Madrid! Next stop Tangier #crystalpalace #parquedeelretiro #spain #bubblesisontour #travel #adventure

A photo posted by katerina nanopoulou (@bubbles_kat) on Sep 15, 2016 at 1:42am PDT



Το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε μία μπίρα. Προτείνω το Bar El Tigre, ένα από τα πιο γνωστά μπαρ για μπίρα στη Μαδρίτη. Και επειδή ως γνωστόν, η μπίρα δεν έρχεται ποτέ μόνη της στην Ισπανία, θα χορτάσετε από τις φανταστικές πατάτες bravaς, ένα γνωστό πιάτο που σερβίρεται στην Ισπανία, αλλά και τα tapas που θα έρθουν κατευθείαν μόλις παραγγείλετε την μπίρα σας.

Παρένθεση:
(Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, ίσως θέλουν να βγάλουν κάτι από αυτή τη λίστα και να προσθέσουν μία επίσκεψη στο στάδιο της Ρεάλ, το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Αντικειμενικά είναι και αυτό μία καλή εμπειρία που αξίζει, ακόμα κι αν το ποδόσφαιρο δεν είναι στα ενδιαφέροντά σας. Στην δική μου περίπτωση, θα ήταν σίγουρα στη λίστα μου αν είχα μία μέρα παραπάνω, αλλά με κέρδισαν τα churros και οι πατάτες Bravas!)

Το βράδυ, μετά από μία τόσο γεμάτη μέρα θα υπάρχει σίγουρα κούραση, αλλά μία τελευταία βόλτα στην πόλη επιβάλλεται. Για εμένα η πιο όμορφη γειτονιά είναι η Malasaña. Εκεί θα βρείτε πολλά μαγαζιά τόσο για φαγητό, όσο και για χαλαρό ποτό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα αλλαντικά της χώρας. Οι άνθρωποι, το κλίμα, ο αέρας αυτής της γειτονιάς είναι ό,τι πρέπει για να αποχαιρετίσετε την πόλη και να δώσετε την υπόσχεσή σας για την επόμενη επίσκεψη, πιο ολοκληρωμένη αυτή την φορά.

Τουλάχιστον εγώ, αυτό έκανα!

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα