12 πράγματα που σας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς σύμφωνα με τους επιστήμονες

Yπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να «εκτοξεύσετε» το sex appeal σας: βόλτα με έναν σκύλο, καλή μουσική, χιούμορ.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και πολλοί τρόποι με τους οποίος σαμποτάρετε την ελκυστικότητά σας, όπως όταν καμπουριάζετε ή σταυρώνετε τα χέρια σας μεταξύ τους.

Το Business Insider κατέγραψε μερικές από τις πιο συνηθισμένες συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν τα ραντεβού σας στην απόλυτη καταστροφή. Οι περισσότερες από αυτές έχουν
να κάνουν με τη φυσική σας εμφάνιση.

Στέρηση ύπνου

Όταν έχουμε κοιμηθεί λίγες ώρες δείχνουμε λιγότερο ελκυστικοί. Το 2010 ερευνητές από τη Σουηδία και την Ολλανδία μελέτησαν φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν κοιμηθεί τουλάχιστον οκτώ ώρες το προηγούμενο βράδυ και ανθρώπων που δεν είχαν κοιμηθεί για 31 ώρες. Όσοι είχαν στερηθεί ύπνο χαρακτηρίστηκαν ως λιγότερο υγιείς και ελκυστικοί.

Τρία χρόνια αργότερα οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στο πείραμα να προχωρήσουν σε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στους ανθρώπους που βαθμολόγησαν στις εν λόγω φωτογραφίες. Σε γενικές γραμμές οι συμμετέχοντες είπαν ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν κοιμηθεί αρκετές ώρες είχαν πιο «πεσμένα» βλέφαρα, κόκκινα μάτια, μαύρους κύκλους και χλωμό δέρμα. Επίσης έδειχναν περισσότερο θλιμμένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους, που είχαν κοιμηθεί αρκετές ώρες.

Το να είστε κακοί

Από ό,τι όλα δείχνουν στο τέλος κερδίζουν πάντα τα «καλά παιδιά».

Το 2014, στο πλαίσιο μίας έρευνας που διεξήχθη στην Κίνα, οι ερευνητές ζήτησαν από άνδρες και γυναίκες να κοιτάξουν φωτογραφίες άλλων ανθρώπων με ουδέτερες εκφράσεις προσώπου. Σε αυτές τις φωτογραφίες οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να περιγράψουν τα απεικονιζόμενα πρόσωπα ήταν «ειλικρινής» και «αξιοπρεπής», σε αντίθεση με τις λέξεις «σατανικός» και «κακός» που χρησιμοποιήθηκαν για να χαρακτηρίσουν τα πρόσωπα που είχαν λιγότερο ουδέτερες εκφράσεις.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λιγότερο ελκυστικοί άνθρωποι ήταν εκείνοι που είχαν χαρακτηριστεί ως «κακοί».

«Σφιγμένη» στάση σώματος

Η «δύναμη της στάσης» αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στους κύκλους της επιστημονικής κοινότητας. Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι η επέκταση του σώματος μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο ισχυροί και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά ένας από τους ερευνητές ανέφερε πρόσφατα ότι μπορεί τα παραπάνω αποτελέσματα να μην είναι πραγματικά.

Μία μελέτη του 2016 από ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το πανεπιστήμιο Μπερκέλεϊ, το πανεπιστήμιο Στάνφορντ, το πανεπιστήμιο του Τέξας και το πανεπιστήμιο Northwestern αναφέρει ότι μία δυναμική στάση σώματος μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε περισσότερο ελκυστικοί σε αντίθεση με μία πιο «σφιγμένη» στάση σώματος.

Στρες

Χαλαρώστε, έτσι θα φαίνεστε περισσότερο σέξι!

Μία έρευνα του 2013 από ερευνητές στη Φινλανδία, την Νότια Αμερική, την Αγγλία, τη Λετονία και την Εσθονία βρήκαν ότι οι γυναίκες στη Λετονία με υψηλά επίπεδα στρες θεωρούνταν ως λιγότερο ελκυστικές στο αντίθετο φύλο.

Το να δείχνετε υπερβολικά χαρούμενοι ή θλιμμένοι

Παρόλο που η ευτυχία είναι συνδεδεμένη με την ελκυστικότητα όσον αφορά στις γυναίκες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άνδρες που είναι υπερβολικά χαμογελαστοί.

Αντίθετα η υπερηφάνεια είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που κάνει τους άνδρες να φαίνονται περισσότερο ελκυστικοί, ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει με τις γυναίκες.

Το 2011 ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia διεξήγαγαν πειράματα σε πάνω από 1.000 ενήλικες στη Βόρεια Αμερική, δείχνοντας τους φωτογραφίες μελών του αντίθετου φύλου και ζητώντας τους να αναφέρουν ποιους ανθρώπους έβρισκαν ως ελκυστικούς στις φωτογραφίες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που φαινόταν χαρούμενοι ήταν και λιγότερο ελκυστικοί . Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά τους, ήταν λιγότερο ελκυστικές όταν φαίνονταν περισσότερο υπερήφανες.

Είναι ασαφές, ωστόσο, αν τα ευρήματα αυτά σε σχέση με τη ελκυστικότητα ισχύουν για όλους τους πολιτισμούς. Σε δήλωσή τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν κατά πάσα πιθανότητα τις παραδοσιακές δυτικές αξίες και νόρμες περί φύλου.

To να μην έχετε αίσθηση του χιούμορ

Μια μελέτη του 2009 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσε ότι όσοι δεν είναι αστείοι, διαθέτοντας μάλιστα μόλις μια μέση αίσθηση του χιούμορ - είναι λιγότερο ελκυστικοί από ό, τι όσοι διαθέτουν υπερβολική αίσθηση του χιούμορ.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το φύλο δεν παίζει κάποιο ρόλο - μια κακή αίσθηση του χιούμορ ήταν εξίσου μη ελκυστική στους άνδρες και τις γυναίκες.

Η τεμπελιά

Τα αποτελέσματα μιας σειράς πειραμάτων, που δημοσιεύτηκαν από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Binghamton το 2004, διαπίστωσαν ότι η ελκυστικότητα μπορεί συσχετίζεται όπως η προθυμία για συνεισφορά.

Σε ένα πείραμα, οι ερευνητές ζήτησαν από τους μαθητές να βαθμολογήσουν ο ένας τον άλλο με βάση διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, καθώς και την ελκυστικότητά.

Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα, βρήκαν ότι οι μαθητές που δεν συνεργάζονταν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικοί.

Αν η μυρωδιά σας είναι ίδια ή εντελώς διαφορετική από τον άλλον

Η επιστήμη δείχνει ότι οι άνθρωποι αναζητούν συντρόφους που δεν είναι ξ οσμή του σώματός τους δεν είναι ούτε πολύ παρόμοια ούτε πολύ διαφορετική από τους εν δυνάμει εραστές τους.

Σε μια μελέτη του 2006 με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, Albuquerque, οι ερευνητές ζήτησαν από ετερόφυλα ζευγάρια να απαντήσουν σε ερωτήσεις σε σχέση με τη σεξουαλική διέγερση που ένιωθαν από τους συντρόφους τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο κοινή ήταν η οσμή σώματος του ζευγαριού τόσο πιο πιθανό ήταν να έχουν λιγότερο συχνή σεξουαλική επαφή. Την ίδια στιγμή διαπίστωσαν ότι αποφεύγουμε συντρόφους που μυρίζουν πολύ διαφορετικά από εμάς.

H ανειλικρίνεια

Αν μπαίνετε στον πειρασμό να πείτε ψέματα για να δείχνετε περισσότερο σέξι μην μπείτε καν στον κόπο. Η έρευνα δείχνει ότι η ανειλικρίνεια παίζει σημαντικό ρόλο στην αποστροφή των ανδρών και των γυναικών από τον ερωτικό τους σύντροφο. Αυτό έδειξε μελέτη που διεξήχθη το 2006 από το πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο.

Το καπνίζετε και να πίνετε υπερβολικά

Για μια μελέτη του 2016, οι ερευνητές επέλεξαν περισσότερες από 200 ετεροφυλόφιλες νεαρές γυναίκες στο Βέλγιο και τους ζήτησαν να δουν φωτογραφίες και βιογραφικά των νέων ανδρών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες των οποίων τα βιογραφικά ανέφεραν ότι κάπνιζαν συχνά θεωρήθηκαν λιγότερο ελκυστικοί από τους μη καπνιστές και τους περιστασιακούς καπνιστές - ειδικά εάν οι άνδρες εξετάζονταν για μια μακροχρόνια σχέση. Το ίδιο ίσχυε και για τους φαν των αλκοολούχων ποτών.

Η έλλειψη ταπεινότητας

Η αμετροέπεια και η αλαζονία μπορεί να σκοτώσουν τον ρομαντισμό, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήχθη το 2014 από ερευνητές στο Hope College και το πανεπιστήμιο του βόρειου Τέξας. Σε μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 απόφοιτοι διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που εμφανίστηκαν ως πιο ταπεινοί, περιγράφοντας τη στάση τους απέναντι στις σπουδές τους ήταν και εκείνοι που θεωρήθηκαν ως περισσότερο ελκυστικοί.

Αν διαφωνείτε με τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου

Μια έκθεση του 2016, που δημοσιεύθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Merced και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Stanislaus υποδηλώνει ότι οι πολιτικές μας απόψεις και προτιμήσεις επηρεάζουν το ποιοι είμαστε και κατά πόσο οι άλλοι μας βρίσκουν ελκυστικούς.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα