1.032 θέσεις εργασίας καταργεί η Nokia στη Φινλανδία

Η Nokia καταργεί 1.032 θέσεις εργασίας στη Φινλανδία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος μείωσης του λειτουργικού της κόστους μετά την εξαγορά της Alcatel-Lucent στην οποία προχώρησε, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων σήμερα, Παρασκευή.

Η μεγαλύτερη εταιρεία της Φινλανδίας έχει προχωρήσει σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας στη χώρα όπου
ιδρύθηκε την τελευταία δεκαετία, καθώς η άλλοτε δεσπόζουσα θέση της στον τομέα κινητής τηλεφωνίας ανήκει πλέον στο μακρινό παρελθόν, μεσούσης της ανόδου διαφόρων ανταγωνιστριών της που παράγουν smartphones.

Η Nokia έθεσε σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα περικοπής του λειτουργικού της κόστους τον Απρίλιο και θέλει να εξοικονομήσει 900 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως χάρη στις συνέργειες που προκύπτουν από την εξαγορά της Alcatel, ως το 2018.

Η εταιρεία έχει αποφύγει να δώσει συνολικά στοιχεία για τις περικοπές θέσεων εργασίες στις οποίες προχωράει σε διεθνές επίπεδο, αλλά έχει αναφέρει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων της σε περίπου 30 χώρες.

Η Nokia απασχολεί περίπου 104.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων περίπου 6.850 στη Φινλανδία, 4.800 στη Γερμανία και 4.200 στη Γαλλία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα