Ξύπνησες με πρήξιμο στην περιοχή των ματιών; Αυτά τα tips θα το κάνουν να εξαφανιστεί

08:04 24/1/2020 - Πηγή: InStyle

Έχει συμβεί σε εμένα και είμαι σίγουρη πως έχει συμβεί και σε εσάς. Ξυπνάμε το πρωί, ακουμπάμε απαλά τα μάτια μας και νιώθουμε πως είναι πρησμένα. Υπάρχει η πιθανότητα το πρήξιμο αυτό να οφείλεται απλώς στον ύπνο. Μπορεί όμως κάποιες από τις συνήθειες της καθημερινότητας μας να επιβαρύνει την περιοχή των ματιών μας και να την κάνει να μοιάζει πρησμένη και εμάς ταλαιπωρημένες.

Don’t panic. Ευτυχώς για όλες μας υπάρχουν tricks που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εξαφανιστεί το πρήξιμο και μάλιστα σε ελάχιστον

χρόνο.

Πρόσεξε περισσότερο τον εαυτό σου

Εντάξει αυτό δεν είναι το πιο πρακτικό tip που μπορώ να σου προσφέρω, ωστόσο είναι το πιο σημαντικό από όλα. Εάν το πρήξιμο στα μάτια σου είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, σημαίνει αυτομάτως πως πρέπει να προσέξεις περισσότερο τη διατροφή σου, να ξεκουραστείς και να μειώσεις το αλκοόλ και τις επεξεργασμένες τροφές.

Το πρώτο βήμα

Αμέσως μόλις ξυπνήσεις και παρατηρήσεις πως τα μάτια σου είναι πρησμένα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις το πρόσωπο σου με άφθονο κρύο νερό. Εάν χρειάζεστε ακόμα πιο δραστικό, τυλίξτε ένα παγάκι σε μία καθαρή πετσέτα και τοποθέτησε την στην περιοχή των ματιών σου για 20-25 δευτερόλεπτα.

Κάνε μασάζ

Μία εξίσου χρήσιμη συμβουλή είναι να κάνεις μασάζ στην περιοχή όταν θα απλώσεις την κρέμα ματιών σου. Προσοχή όμως, καθώς δεν πρέπει να ασκήσεις μεγάλη πίεση στην περιοχή. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι ταμποναριστές και ιδιαίτερα απαλές.

Χρησιμοποίησε χαμομήλι

Οι γυναίκες λατρεύουμε το χαμομήλι για πάρα πολλούς λόγους. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους μας στην αποτοξίνωση και το αδυνάτισμα και φυσικά έχει ευεργετικές ιδιότητες στην επιδερμίδα μας. Στην περίπτωση του πρηξίματος, χρησιμοποίησε φακελάκια με χαμομήλι, τα οποία θα ρίξεις πρώτα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, θα τα αφήσεις να κρυώσουν, θα ξαπλώσεις και θα βάλεις τα φακελάκια στην πρησμένη περιοχή για περίπου δέκα λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα