Το ταξίδι μόδας του Dior στην Ινδία

22:12 1/4/2023 - Πηγή: InStyle

Ο γαλλικός οίκος Dior θέλησε να τιμήσει την Ινδία, την ιστορία της αλλά και την παρουσία της στον κόσμο της μόδας του χθες, του σήμερα και του αύριο. Επειδή δε τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 60 χρόνια, αφότου τα μοντέλα του Dior ταξίδεψαν στη Βομβάη για το σόου ραπτικής του οίκου για την άνοιξη-καλοκαίρι 1962 η απόφαση ήταν αμετάκλητη.

Η Delphine Arnault, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Christian Dior

Couture ανέφερε: “Η ακλόνητη συγγένειά μας με την Ινδία, που έχει ξεκινήσει από τις απαρχές του οίκου το 1947, και μέσω των επιδείξεων των διάφορων διαδόχων του Monsieur Dior – από τον Marc Bohan έως τη Maria Grazia Chiuri – έχει αναπτυχθεί σε πολλούς δημιουργικούς διαλόγους που συνδυάζουν την καινοτομία και την ιστορική κληρονομιά.”

Credit: ©Dolly Haorambam

Έναν νέο δημιουργικό διάλογο, έναν νέο τρόπο έκφρασης συναισθημάτων για να αναδείξουν τους δεσμούς του ιστορικού οίκου με την Ινδία και τον πολιτισμό της επεδίωξε να πετύχει η Maria Grazia Chiuri, η Creative Director των γυναικείων σειρών Dior για τη συλλογή pre-fall 2023.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Μέσα από τις σιλουέτες η Maria Grazia Chiuri γιόρτασε την πληθώρα των πιο εξαιρετικών savoir-faire, επιτρέποντας έτσι στο οραματικό πνεύμα του ιδρυτή couturier και των διαδόχων του να λάμψει παντού. Για να αναδείξει τη συνεργασία και τη φιλία που έχει δημιουργήσει ο οίκος εδώ και χρόνια με την Ινδία συνεργάστηκε με την Karishma Swali -την καλλιτεχνική διευθύντρια του ατελιέ Chanakya και της μη κερδοσκοπικής Chanakya School of Craft, στη Βομβάη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chanakya School Of Craft (@chanakya.school)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

H συλλογή περιελάμβανε 99 lookς που συνδύασαν μια μοναδική παλέτα χρωμάτων, μοτίβων, λεπτομερειών από καθρέφτη, πούλιες και κεντήματα.

Credit: Christian Dior Credit: Christian Dior Credit: Photographer ©Niveditaa Gupta Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Μια σειρά χρωμάτων αφιερωμένη στο μετάξι, στα χρώματα του πράσινου, κίτρινου, ροζ και μωβ, αποτίοντας φόρο τιμής στον Marc Bohan, με εκλεπτυσμένα βραδινά παλτό και ίσιες φούστες εμπνευσμένες από το σάρι και τα παραδοσιακά ινδικά κοψίματα, που αντιπροσωπεύουν μια πραγματική αρχοντική γενεαλογία που ορίζεται από τις πολλαπλές κληρονομιές της ιστορίας του οίκου. Όπως ανέφερε και το δελτίο τύπου… Μια συναρπαστική οδύσσεια που ξεπερνά σύνορα και εποχές.

Credit: Christian Dior Credit: Christian Dior Credit: Christian Dior Credit: Christian Dior Credit: Christian Dior

Η επίδειξη της συλλογής pre-fall 2023 έγινε στην Πύλη της Ινδίας, σε μια συμβολική τοποθεσία, το βράδυ της Πέμπτης. Ακολούθησε δε τις “επιχειρήσεις” του οίκου, από το “takeover” της πρόσοψης των Harrods στο Λονδίνο τα Χριστούγεννα, αλλά και τον φωτισμό των Πυραμίδων της Γκίζας για το ανδρικό pre-fall show.

Το show παρακολούθησαν διασημότητες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους ήταν οι

Aριστερα η Cara Delevingne και δεξιά η Alex Riviere. Credit: Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian DiorΑπό αριστερά προς τα δεξιά: Karlie Kloss, Laetitia Casta και Freida Pinto. Credit: Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior

Keywords
Τυχαία Θέματα