Το supermodel Farida Khelfa με την ταινία της ξεπερνά τα στερεότυπα για τις γυναίκες στη Μέση Ανατολή

10:20 29/6/2021 - Πηγή: InStyle

Tο γαλλο-αλγερινό supermodel Farida Khelfa, σπάει τα στερεότυπα μέσω της μόδας και του σινεμά. Για πολλά χρόνια φίλη και μούσα των Azzedine Alaïa, Jean Paul Gaultier και Christian Louboutin, αλλά και φωτογράφων μόδας όπως οι Pierre & Gilles και Jean-Paul Goude – που την ανακάλυψε ενώ εργαζόταν σε nightclub –

γαλουχήθηκε στις πασαρέλες του Παρισιού. Τώρα, αποκαλύπτει και τις σκηνοθετικές της δυνατότητες.

View this post on Instagram

A post shared by Farida khelfa (@faridakhelfa)

Η ταινία της «From the Other Side of the Veil» στοχεύει να διαλύσει τις προκαταλήψεις και τις παρανοήσεις που περιβάλλουν τις γυναίκες στη Μέση Ανατολή. Είναι μια ανανεωτική ματιά στις μουσουλμάνες του αραβικού κόσμου. Γυναίκες ευφυείς, φιλόδοξες και απίστευτα παθιασμένες με την καριέρα τους στον κόσμο της μόδας ή της τέχνης, οι οποίες διατηρούν την πίστη τους και τιμούν την κουλτούρα τους.

View this post on Instagram

A post shared by Farida khelfa (@faridakhelfa)

Μάλιστα, οι πρόσφατες εντάσεις στη Γαλλία μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να απαγορεύσει στα κορίτσια κάτω των 18 ετών να φορούν το hijab δημόσια, κάνουν το φιλμ ακόμα πιο επίκαιρο. Το νομοσχέδιο, το οποίο έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο, οδήγησε στο #HandsOffMyHijab σε όλο τον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Farida khelfa (@faridakhelfa)

«Με προσκάλεσαν στην Τζέντα στη Σαουδική Αραβία και συνάντησα όλες αυτές τις γυναίκες που είναι τόσο ταλαντούχες, έχουν τέτοια ευχέρεια λόγου και καλή μόρφωση» λέει η Khelfa, μιλώντας στο AnOther. «Ο τρόπος που τις παρουσιάζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι τόσο παρωχημένος και ανακριβής που πραγματικά ήθελα να κάνω κάτι για αυτό».

Το φιλμ μιλά για την ιστορία των παραδοσιακών αραβικών ενδυμάτων όπως το abaya και προβάλλει τις γυναίκες της περιοχής που εργάζονται σε διάφορους δημιουργικούς τομείς. Επιπλέον, περιέχει συνεντεύξεις με αρκετούς επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένης της πρώην αρχισυντάκτριας της Vogue Arabia, της πριγκίπισσας Deena Aljuhani Abdulaziz.

View this post on Instagram

A post shared by Farida khelfa (@faridakhelfa)

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο στο YouTube.

Keywords
Τυχαία Θέματα