Το «Opa Kipos» στο Μουμπάι προσφέρει γεύσεις με άρωμα Ελλάδας

13:29 7/1/2022 - Πηγή: InStyle

«Είναι το ομορφότερο εστιατόριο που άνοιξε στο Μουμπάι τελευταία», σχολίασε η ινδική έκδοση του Travel & Leisure για το «Opa Kipos», ένα εστιατόριο που «σε μεταφέρει στη Σαντορίνη με το μπλε και λευκό ντεκόρ του και τις ροζ βουκαμβίλιες του».

«Αυτό το νέο ελληνικό εστιατόριο είναι πολύ πιθανώς το ομορφότερο της πόλης», συνηγόρησε η γαστρονομική και lifestyle

ινδική ιστοσελίδα Zee Zest. Κάπως έτσι, το «Opa Kipos», χάρη στην αισθητική του, έκλεψε τις εντυπώσεις με το «καλημέρα». Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του τον φετινό Αύγουστο στη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ινδίας και προσφέρει κατά βάση ελληνική κουζίνα, με κάποιες επιπλέον μεσογειακές ή μεσανατολικές νότες.

Στα ορεκτικά βρίσκει κανείς τυροκαυτερή, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες με φέτα, γαρίδες σαγανάκι ή τυλιχτές με κανταΐφι, κοτόπιτα και σπανακόπιτα, κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα σύκο, αλλά και χούμους, ψητό κυπριακό χαλούμι και μαντί. Από τον πέτρινο φούρνο βγαίνει μια ποικιλία από πεϊνιρλί, αλλά και λαδένια, η «ελληνική» πίτσα.


Στα κυρίως, δίπλα στον μουσακά, το κλέφτικο, τα γεμιστά και το ιμάμ, έχει την τιμητική του το κριθαράκι, καθώς συνδυάζεται με αστακό, με γαρίδες, με λαχανικά ή με αγκινάρες και σπανάκι. Για τη γλυκιά επίγευση, δε, φροντίζουν η μπουγάτσα, η μηλόπιτα, ο μπακλαβάς με παγωτό και το αρμενοβίλ.


Πηγή: real taste & style – Γιούλη Συκιώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα