Θα έχουν γαλλικό αέρα; Τι αλλάζει στις τσάντες Louis Vuitton;

11:10 5/11/2019 - Πηγή: InStyle

Το 1853, η τελευταία αυτοκράτειρα της Γαλλίας, η αυτοκράτειρα Ευγενία προσέλαβε τον Louis Vuitton, έναν κατασκευαστή αποσκευών για να τις δημιουργήσει τις βαλίτσες και τις τσάντες που χρειαζόταν για τα ταξίδια της. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το όνομα του Louis Vuitton είχε γίνει γνωστό σε όλους τος ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας, οι οποίοι τον επέλεγαν

για να τους δημιουργήσει τις αποσκευές που χρειάζονταν. Αριστοκράτες και celebrities όπως η Audrey Hepburn και ο Cary Grant της εποχής εμπιστεύονταν στον κατασκευαστή τη δημιουργία των αποσκευών τους, οι οποίες μάλιστα συνδύαζαν υψηλή αισθητική και άριστη ποιότητα. Ανάμεσα στους πελάτες του Louis Vuitton ήταν ο Ernest Heminway, αλλά και ο δούκας και η δούκισσα του Windsor οι οποίοι δεν αποχωριζόντουσαν τις τσάντες του καλλιτέχνη.

Μία από τις πιο κλασικές τσάντες του σχεδιαστή μάλιστα, η Noé τσάντα, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1932 και δεν προοριζόταν για να τοποθετούν οι γυναίκες το πορτοφόλι ή τα κλειδιά τους όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά μπουκάλια σαμπάνιας.

View this post on Instagram

Always reimagining. The NéoNoé updates the historic #LouisVuitton bucket bag for modern sensibilities. Find a selection of the latest Monogram bags and more via link in bio. Photographed by @craigmcdeanstudio

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Sep 3, 2019 at 2:00am PDT

Από τότε μέχρι και σήμερα, οι τσάντες και οι αποσκευές του οίκου Louis Vuitton έχουν γίνει συνώνυμο της κομψότητας, της πολυτέλειας και της γαλλικής φινέτσας, με γυναίκες από όλο τον πλανήτη να ονειρεύονται να αποκτήσουν μία τσάντα.

View this post on Instagram

#LouisVuitton’s Neverfull tote combines simple lines and spacious volumes. Rediscover the bags from the Spirit of Travel campaign via link in bio.

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Oct 17, 2019 at 10:00am PDT

Μία νέα σελίδα φαίνεται πως ετοιμάζεται να γραφτεί στην ιστορία του οίκου, όπως ανακοίνωσε ο CEO του οίκου Bernard Arnault, ο οποίος ταξίδεψε στην Αμερική με σκοπό να κόψει την κορδέλα του νέου Louis Vuitton εργαστηρίου στο Τέξας μαζί με τον Donald Trump. Το νέο εργαστήριο του οίκου βρίσκεται μία ώρα μακριά από το Ντάλας σε ένα ράντζο με 14 δαμάλια και έναν ταύρο.

Αυτή η αλλαγή βέβαια φαίνεται πως έχει δυσαρεστήσει αρκετούς από τους λάτρεις του οίκου, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν πως οι τσάντες Louis Vuitton δεν θα είναι ξανά οι ίδιες. Φυσικά, όπως έχουν δηλώσει οι άνθρωποι που εργάζονται στον οίκο δεν πρόκειται να υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα των τσαντών που δημιουργούνται στη Γαλλία σε σχέση με εκείνες που δημιουργούνται στο Τέξας. Ωστόσο, πολλές γυναίκες υποστηρίζουν πως οι τσάντες δεν θα αποπνέουν πια τον ίδιο γαλλικό αέρα και την ίδια φινέτσα όπως παλαιότερα.

View this post on Instagram

Timeless and essential. #LouisVuitton embarks on a journey through Vietnam to celebrate the Maison’s signature Spirit of Travel. Explore the new campaign via link in bio.

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Sep 19, 2019 at 2:23am PDT

Όπως δήλωσε στο InStyle, η Elishia Lockwood, μία γυναίκα από την Αμερική που συλλέγει τσάντες Louis Vuitton από τα 13 της χρόνια, έχει στη συλλογή της μία τσάντα του οίκου την οποία έχει αγοράσει από το Παρίσι και κάθε φορά που την κρατά το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Κάτι το οποίο δεν ξέρει εάν θα συμβαίνει και με τις τσάντες  που θα δημιουργούνται στο Τέξας.

Ένα επιπλέον μειονέκτημα είναι πως οι τεχνίτες που εργάζονται για τον οίκο στο Παρίσι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο να κατασκευάζουν τσάντες και αποσκευές. Σε αντίθεση, το νέο εργοστάσιο της Louis Vuitton στο Τέξας πρόκειται να απασχολεί ντόπιους τεχνίτες, οι οποίοι θα περάσουν από μία εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων.

View this post on Instagram

An emblem that endures. Today, the Monogram is more than #LouisVuitton’s unmistakable signature. Find a selection of the latest Monogram designs via link in bio. Photographed by @craigmcdeanstudio

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Aug 25, 2019 at 5:00am PDT

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλλαγή φαίνεται πως έχει δυσαρεστήσει τους fans του οίκου, οι οποίοι αρνούνται να αγοράσουν μία Luis Vuitton που θα γράφει στην ετικέτα “Made in U.S.A”.

Keywords
Τυχαία Θέματα