Στην Ισλανδία το πιο… αποκαλυπτικό μουσείο στον κόσμο – Εσείς το γνωρίζατε;
Στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, λειτουργεί το μοναδικό μουσείο… πέους στον κόσμο. Μάλιστα, μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο μουσείο είναι must για όποιον τουρίστα βρίσκεται στη χώρα και φυσικά δεν είναι συντηρητικός.
Το Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο ξεκίνησε ως έκθεση μιας πενιχρής προσωπικής συλλογής, ενώ αρχικά οι κάτοικοι και τουρίστες απέφευγαν την επίσκεψη σ’ αυτό θεωρώντας τα εκθέματα άσεμνα. Ωστόσο, ο ιδρυτής έπεισε για το πάθος του να συγκεντρώσει δείγματα από είδη θηλαστικών και σταδιακά να αυξήσει τη συλλογή όπως και να μετεγκαταστήσει το μουσείο του σε μεγαλύτερο κτίριο.
Credit: Penis Museum /FacebookΗ συλλογή περιλαμβάνει 280 δείγματα από 93 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων 55 πεών από φάλαινες, 36 από φώκιες και 118 από χερσαία θηλαστικά, όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια. Το μουσείο απέκτησε το πρώτο του ανθρώπινο πέος τον Ιούλιο του 2011, ένα από τέσσερα που έχουν υποσχεθεί επίδοξοι δότες. Το μουσείο συνεχίζει να ψάχνει για ένα “νεότερο, μεγαλύτερο και καλύτερο” δείγμα.
Αυτό που ξεκίνησε ως προσωπική συλλογήΤο Ισλανδικό Φαλλολογικό Μουσείο είναι αφιερωμένο στη συλλογή, μελέτη και παρουσίαση πραγματικών φαλλών και όλων των φαλλικών πραγμάτων, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου.
1974Η συλλογή ξεκινά όταν ο ιδρυτής και αρχικός επιμελητής, Sigurður Hjartarson, παίρνει ένα πέος ταύρου ως αστείο από το διδακτικό προσωπικό του, όταν εργαζόταν ως διευθυντής στη μικρή πόλη Akranes. Το να του δώσουν έναν φαλλό, έγινε ένα διαρκές αστείο και καθώς ορισμένοι από τους καθηγητές είχαν καλοκαιρινές δουλειές σε έναν σταθμό φαλαινοθηρίας, ο Sigurður πήρε μερικά ενδιαφέροντα δείγματα και αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον για τη συλλογή περισσότερων ειδών θηλαστικών.
1980Ο Sigurður έχει συγκεντρώσει 13 φαλλικά δείγματα, μερικά από τα οποία προέρχονται από φάλαινες, αλλά έχει σχεδόν τα μισά από τα ισλανδικά χερσαία θηλαστικά. Πιθανώς εκείνη την εποχή αποφάσισε να ολοκληρώσει ολόκληρη την ισλανδική πανίδα θηλαστικών και τα επόμενα χρόνια η συλλογή θα επιταχυνθεί.
1997Το μουσείο ανοίγει σε έναν μικρό χώρο στο κέντρο του Ρέικιαβικ με 62 δείγματα μαζί με πολλά έργα Tέχνης και καινοτομίες, αλλά ο Sigurður δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει και εξακολουθεί να έχει ως στόχο να αποκτήσει ολόκληρη την ισλανδική πανίδα θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου που είναι δύσκολο να βρεθεί. Αρχικά οι ντόπιοι διστάζουν να επισκεφθούν το μουσείο, καθώς πολλοί υποθέτουν ότι τα εκθέματα είναι άσεμνα και όχι το μουσείο φαλλών που είναι στην πραγματικότητα.
2004Το μουσείο μετακομίζει σε μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στο Húsavík, που συχνά αποκαλείται πρωτεύουσα της παρακολούθησης φαλαινών. Η συλλογή συνεχίζει να μεγαλώνει με την προσθήκη πολλών ξένων θηλαστικών και οι επισκέπτες αυξάνονται σιγά σιγά. Τελικά, η επίσκεψη στο μουσείο είναι επιβεβλημένη για τους τουρίστες που παρακολουθούν φάλαινες και τα ξένα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να του δίνουν προσοχή.
2011Η πανίδα των ισλανδικών θηλαστικών ολοκληρώνεται όταν ο Sigurður αποκτά επιτέλους ένα ανθρώπινο δείγμα. Ανακοινώνει τη συνταξιοδότησή του και δηλώνει ότι ο γιος του, ο Hjörtur, θα αναλάβει. Στη συνέχεια, ο Hjörtur μεταφέρει το μουσείο πίσω στο Ρέικιαβικ, διπλασιάζοντας και πάλι τον χώρο για την ολοένα αυξανόμενη συλλογή, και εκσυγχρονίζει την παρουσίαση. Τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.
2020Η δημοτικότητα του μουσείου και το μέγεθος των εκθεμάτων ωθούν το μουσείο να μετακομίσει στη σημερινή του θέση στην καρδιά του Ρέικιαβικ, τριπλασιάζοντας σχεδόν το μέγεθος μόνο του εκθεσιακού χώρου και προσθέτοντας ένα ανάλογου τύπου μπιστρό. Η παρουσίαση αναβαθμίζεται με κάθε τρόπο και η αντίδραση των επισκεπτών και των μέσων ενημέρωσης είναι εξαιρετικά θετική.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Παυλίνα Βουλγαράκη: Η νέα φωτό με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της και η νέα γειτονιά!
- Πόσο cute; Ο μικρός Ερμής λέει τις πρώτες του λέξεις και η Ελένη Φουρέιρα τον απαθανατίζει!
- Η Μαρίνα έκλεισε τα 10! Η Ελένη Μενεγάκη πόζαρε στο πάρτι της κόρης της
- Τα 5 καλύτερα βραδινά ροφήματα για χαλάρωση και βαθύ ύπνο
- Η γη της Ελιάς | Η Αρετή βρίζεται άγρια με την Αριάδνη &ο Μιλτιάδης κάνει πρόταση γάμου στη Βασιλική!
- «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»: Νέα παράταση για την παράσταση έπειτα από τέσσερα χρόνια
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Επιμένει πως δεν χώρισε αλλά τέζα στη Βίσση με το Έχω πεθάνει για σένα... Χμμμ
- Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 30/03: Δημιουργική έκφραση αλλά και παρανοήσεις
- Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο... νταής που επιτέθηκε σε κοπέλα on camera
- Πειραιάς: Πώς δρούσε η θηλυκή συμμορία - Χτύπησαν 94χρονο & του πήραν 800€
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις InStyle
- Τελευταία Νέα InStyle
- «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»: Νέα παράταση για την παράσταση έπειτα από τέσσερα χρόνια
- Sydney Sweeney: Φήμες για ειδύλλιο με συμπρωταγωνιστή της μετά την ακύρωση του αρραβώνα
- Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης στο InStyle: «Με έχει σώσει το κλάμα»
- Βάσω Λασκαράκη: Αποκάλυψε το ποσό που έπαιρνε για κάθε επεισόδιο στην «Πολυκατοικία»
- «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ»: Νέα φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά του Uberto Pasolini
- Τάνια Τσανακλίδου: «Eίχα τη συνήθεια να ερωτεύομαι μικρότερους άντρες»
- Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν σκέφτομαι το κόστος όταν εκφράζω την άποψή μου στα social media»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Πειραιάς: Πώς δρούσε η θηλυκή συμμορία - Χτύπησαν 94χρονο & του πήραν 800€
- Σάκης Ρουβάς: Το σκι σε άλλο level. Κατάβαση ολόκληρης πίστας τραγουδώντας!
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Επιμένει πως δεν χώρισε αλλά τέζα στη Βίσση με το Έχω πεθάνει για σένα... Χμμμ
- Ζώδια σήμερα 30/03: Ποσειδώνας στον Κριό - Κυνήγησε τα όνειρά σου
- Η Μαρίνα έκλεισε τα 10! Η Ελένη Μενεγάκη πόζαρε στο πάρτι της κόρης της
- Παυλίνα Βουλγαράκη: Η νέα φωτό με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της και η νέα γειτονιά!
- Πάνος Βλάχος-Νατάσα Εξηνταβελώνη: Ξανά μαζί μετά την κρίση στη σχέση τους;
- Σπάνιο καρέ, 70 χρόνια πριν! Η διεθνής Τζένη Καρέζη σε μία ταινία που είχε χαθεί & ξαναβρέθηκε!
- H Ελλάδα ψηφίζει για Αντελίνα & Χριστίδου: «Χαμούλης έγινε» - Το καυστικό σχόλιο Κούτρα-Ντσούνου