Πλεξούδες: 14 χτενίσματα για να εντυπωσιάσετε αυτό το καλοκαίρι

07:51 7/6/2023 - Πηγή: InStyle

Το καλοκαίρι, ο ήλιος και η θάλασσα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας. Πολλές από εμάς αναμένουμε με λαχτάρα τους καλοκαιρινούς μήνες για να απολαύσουμε τις όμορφες παραλίες της χώρας μας. Ωστόσο, ο ήλιος και η αλμύρα της θάλασσας σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα μαλλιά μας, καθώς σπάνε εύκολα και φαίνονται θαμπά.

Είναι η εποχή λοιπόν να υιοθετήσουμε ένα styling που ταιριάζει σε όλες τις ώρες και όλες τις εκδηλώσεις.

Οι πλεξούδες είναι ένα

από τα καλύτερα προστατευτικά στιλ για φυσικά μαλλιά. Κρατούν τις άκρες των μαλλιών μαζεμένες και ελαχιστοποιούν το σπάσιμο της τρίχας. Αν επιλέξετε κοντές πλεξούδες για τα μαλλιά σας, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις μπούκλες και να αποτρέψετε το φριζάρισμα και τις φθορές στις άκρες.

«Οι πλεξούδες είναι ένα υπέροχο στιλ για το καλοκαίρι, καθώς κρατούν τις τρίχες μακριά από το πρόσωπο και το λαιμό και είναι ότι χρειαζόμαστε σε κλίματα με υγρασία», λέει η Laura Polko, κομμώτρια διασημοτήτων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aurée (@aureefabienne)

Αν και μπορείτε να ακολουθήσετε θεραπείες βαθιάς περιποίησης για να διατηρήσετε την υγρασία στα μαλλιά σας και να αποφύγετε την υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι, η επιλογή ενός κοντού χτενίσματος με πλεξούδες μπορεί να είναι ένας ευκολότερος και λιγότερο υψηλής συντήρησης τρόπος προστασίας. Και όλα αυτά… ενώ φαίνεστε κομψή και περιποιημένη.

Σύμφωνα με κορυφαίους στιλίστες διασημοτήτων τα χτενίσματα με πλεξούδα που μπορείτε να δοκιμάσετε για το καλοκαίρι του 2023, μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να δημιουργηθούν, ενώ άλλα στιλ – πάλι με πλεξούδες- μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα.

Για αυτό τον λόγο οι πλεξούδες παραμένουν ένα καλοκαιρινό, απλό και συνάμα κλασικό χτένισμα του καλοκαιριού. Όχι μόνο απαιτεί ελάχιστη συντήρηση αλλά θα σας γλιτώσει από το να ξοδεύετε ώρες στο κομμωτήριο. Είναι επίσης μια κομψή εμφάνιση αν επιλέξετε μακριές πλεξούδες αποφεύγοντας τις σφιχτές αλογοουρές.

Πλεξούδες με χάντρες Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tierra Bivens (@afrozuri_)

Οι κοντές έως μεσαίου μήκους πλεξούδες φαίνονται ιδιαίτερα δελεαστικές όταν έχουν ως αξεσουάρ… χάντρες. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε δοκιμάστε ξύλινες και μεταλλικές χάντρες.

Ασύμμετρες πλεξούδες Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JAMILE OLIVEIIRA (@jamileoliveiira)

Ένα ασύμμετρο lob έχει το σωστό μήκος και δίνει πολύ ωραία αίσθηση όταν ρίχνετε τα μαλλιά σας προς τη μία πλευρά. Για να γίνει το lob σας πιο έντονο, δοκιμάστε τολμηρές αποχρώσεις όπως το μπορντό ή το ξανθό.

Φυσικές πλεξούδες Boho Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Rachel | Beauty, Travel + Lifestyle (@stephrachel_)

Οι πλεξούδες boho είναι ένα δημοφιλές καλοκαιρινό στιλ που μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με φυσικά μαλλιά. Για να διασφαλίσετε ότι οι πλεξούδες σας παραμένουν ενυδατωμένες, δημιουργήστε την εμφάνιση σε φρεσκοπλυμένα και στεγνά μαλλιά που έχετε περιποιηθεί με κρέμα για μπούκλες και φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα μαλακτικό σπρέι κάθε πρωί.

Κόμποι Μπαντού Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grace Olukanni (@shotsbygracie)

Αυτό το εύκολο στριφτό στιλ είναι ο ιδανικός τρόπος για να παραμείνετε δροσερές, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Οι κόμποι μπαντού είναι μικροί, προσεγμένοι μίνι κότσοι που τεντώνουν τα μαλλιά σας.

Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι παραπάνω στην εμφάνισή σας, δοκιμάστε να βάλετε δύο μικρές πλεξούδες στα πλάγια για να πλαισιώσετε το πρόσωπο και να εκτοξεύσετε την εικόνα σας.

Jumbo Rope Twists Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claire Adekanye. (@clatodd)

Συνήθως επιλέγεται για μακρύτερα μαλλιά. Τα “σχοινιά jumbo” είναι μια ωραία επιλογή αν προτιμάτε ένα στιλ μικρότερου μήκους που έχει επίσης όγκο.

Πλεξούδες χωρίς κόμπους Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nara Hair Braiding (@narahairbraiding)

Μια κορυφαία τάση στα μαλλιά κάθε εποχή, είναι οι πλεξούδες χωρίς κόμπους. Λειτουργούν καλά τόσο για κοντές όσο και για μακριές πλεξούδες. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πλεξούδες κουτιού, οι πλεξούδες χωρίς κόμπους δεν περιλαμβάνουν τον μικρό κόμπο (συνήθως χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των μαλλιών πλεξούδας) που ξεκινά από τη ρίζα. Αυτό το στυλ σύμφωνα με τη Sabrina Rowe Holdsworth, κομμώτρια διασημοτήτων ταιριάζει καλύτερα για σγουρά και σπασπά μαλλιά.

Γαλλικές πλεξούδες Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fresh Braids by Ash (@frenchbraids_byash)

Είτε στο κέντρο του κεφαλιού είτε σε άλλη πλευρά, οι γαλλικές πλεξούδες είναι τέλειες για κάθε υφή μαλλιών, αρκεί να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά πρώτα. Πλέξτε τα μαλλιά προς τα πάνω και τραβήξτε τα σε τμήματα καθώς κινείστε προς τα κάτω. Ολοκληρώστε με λίγο σπρέι μαλλιών ή μους και είστε έτοιμες. Με αυτή την πλεξούδα, μπορείτε να έχετε μια σγουρή ή κυματιστή υφή που θα απολαύσετε για μια επιπλέον μέρα.

Θεά bob Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tshani Marite – Braids (@tshanibraids)

Παρόμοια με τα cornrows, τα μαλλιά είναι πλεγμένα από πάνω και όχι από κάτω για να έχουν μια ανασηκωμένη εμφάνιση. Επίσης, οι πλεξούδες της “θεάς” είναι πιο χοντρές σε πλάτος και συνήθως έχουν επεκτάσεις μαλλιών. Οι πλεξούδες με πρόσθετα μαλλιά ταιριάζουν καλύτερα σε μεσαίες έως χοντρές υφές μαλλιών, καθώς το βάρος της επιπλέον τρίχας μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για λεπτά μαλλιά. Χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για την τοποθέτησή τους (30 λεπτά έως δύο ώρες) από τις παραδοσιακές πλεξούδες.

Πλεκτή αλογοουρά Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amina | Natural Hair & Beauty (@aminamarie)

Σύμφωνα με τον Leo Izquierdo, συνιδρυτή της IGK, η πλεκτή αλογοουρά είναι μια εξαιρετικά απλή και εύκολη εμφάνιση για κάθε τύπο μαλλιών. Ξεκινήστε μαζεύοντας τα μαλλιά σε μια ψηλή αλογοουρά και δέστε τα. Στη συνέχεια, «πάρτε ένα μικρό τμήμα μαλλιών από την αλογοουρά και τυλίξτε το γύρω από το δέσιμο των μαλλιών σας για να το κρύψετε, στερεώνοντάς το στη θέση του με ένα λαστιχάκι κάτω από τη βάση της αλογοουράς», προτείνει ο ειδικός. Μόλις στερεωθεί σφιχτά, ξεκινήστε να πλέκετε την αλογοουρά με μεγαλύτερα τμήματα στο πάνω μέρος και λεπτότερα καθώς προχωράτε προς τα κάτω. «Μόλις τελειώσετε την πλεξούδα, στερεώστε την με μια “αόρατη” κορδέλα μαλλιών για τέλεια εμφάνιση σε ελάχιστο χρόνο».

Πλεξούδες κουτιού Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris. Bella (@christal_onyi)

Παίρνοντας το όνομά τους από το σχέδιο κουτιού, φαίνονται καταπληκτικά σε οποιοδήποτε μήκος. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι ξεμπερδεμένα ή τεντωμένα πριν ξεκινήσετε. Και μην ξεχνάτε, παρόλο που οι πλεξούδες τοποθετούνται συνήθως με εξτένσιον, η ρίζα σας είναι ακόμα εκτεθειμένη – που σημαίνει ότι θα πρέπει να ενυδατωθει με λάδι.

Half-Afro Goddess Braids Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LACY REDWAY (@lacyredway)

Γιατί να επιλέξετε ανάμεσα στη φυσική σας υφή και τις πλεξούδες, όταν μπορείτε να έχετε και τα δύο; Αυτό το χτένισμα απογειώνει τη μπούκλα σας και τονίζει ένα κορυφαίο στιλ πλεξούδας. Παρόλο που δεν υπάρχουν τόσες πολλές πλεξούδες εδώ, πριν από το πλέξιμο, η Michelle O’Connor, παγκόσμια καλλιτεχνική διευθύντρια και στιλίστρια διασημοτήτων της Matrix, συνιστά τα μαλλιά να καθαρίζονται καλά, πριν από το styling.

Πλεξούδες Fishtail Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DominoKati (@dominokati)

Οι πλεξούδες που θυμίζουν ουρά ψαριού, είναι αγαπημένες και δημιουργούνται εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες για να το κάνετε σωστά. Αυτές οι δύο πλεξούδες τυλίγονται και μόλις αρχίσετε να βλέπετε τα «λέπια ψαριού» να εμφανίζονται, μπορείτε είτε να συνεχίσετε μέχρι το τέλος, είτε να τελειώσετε με μια απλή κοτσίδα και μετά να κλείσετε την πλεξούδα με ένα λαστιχάκι. Οι ειδικοί προτείνουν “ψαρο – ουρές” για όλους τους τύπους μαλλιών.

Cornrowed Low Bun Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tanasia | Hair Braider | Los Angeles (@braidedbytee)

Τα Cornrows (μερικές φορές ονομάζονται canerow ) είναι ένα παραδοσιακό στΙλ πλεξούδων, στο οποίο τα μαλλιά πλέκονται πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιώντας μια ανοδική κίνηση. Τα cornrows γίνονται συχνά σε απλές, ίσιες γραμμές, όπως υπονοεί ο όρος, αλλά μπορούν επίσης να διαμορφωθούν σε περίτεχνα γεωμετρικά ή καμπυλόγραμμα σχέδια.

Τα Cornrows είναι μια κοτσίδα που υφαίνεται μέχρι το τριχωτό της κεφαλής σε ίσιες σειρές, είναι ένα άλλο υπέροχο καλοκαιρινό χτένισμα με πλεξούδα που βοηθά στην προστασία των φυσικών μαλλιών ελαχιστοποιώντας τη θερμότητα. Κατά την εγκατάσταση στο σπίτι, να χρησιμοποιείτε λίγο από το αγαπημένο σας τζελ για την πλεξούδα προς τα κάτω, για να μην πετάγονται φύτρες από τα μαλλιά.

Boho Hairline Braid Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα