Μια ματιά στα ωραιότερα ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πόρτες τους το 2021

Ο τουρισμός είναι ο τομέας της οικονομίας ο οποίος επλήγη σε “επικές” θα λέγαμε διαστάσεις από την παγκόσμια περιπέτεια του κορονοϊού, από την οποία δεν έχουμε απαλλαγεί την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Παρ΄όλα αυτά, φαίνεται πως οι ξενοδόχοι και ο κλάδος τους δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Απόδειξη, οι 73 εγκαινιάσεις νέων μονάδων μέσα στον πολύ δύσκολο χρόνο που πέρασε, όπως αυτές καταγράφονται στην 16η ετήσια σχετική λίστα που επιμελούνται οι συντάκτες του περιοδικού Travel + Leisure.

Είναι οπωσδήποτε αξιοσημείωτη

η ανθεκτικότητα και η αναγκαία προσαρμοστικότητα που επιδεικνύει ο κλάδος της φιλοξενίας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και αυτό φαίνεται στα λόγια της Jacqui Gifford, αρχισυντάκτριας του καταξιωμένου περιοδικού: “Σε μια χρονιά άκρως προκλητική για την ίδια την επιβίωση του κλάδου, θεωρούμε τιμή να αναγνωρίσουμε την ελπίδα που γεννιέται από τις δράσεις ξεχωριστών επιχειρηματιών και την νότα αισιοδοξίας και προσμονής καλύτερων ημερών που προσφέρουν στον κόσμο. Η λίστα μας φέτος διατρέχει όλο τον πλανήτη και μας θυμίζει τις μεγάλες χαρές του ταξιδιού και την ανθρώπινη ανάγκη για κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία.”

Τα ξενοδοχεία που απαρτίζουν την λίστα It 2021, βρίσκονται σε 29 διαφορετικές χώρες και σε 6 Ηπείρους, καλύπτουν δε μια ευρεία γκάμα ιδιαίτερων στυλ φιλοξενίας και παροχών. Κομψά αστικά καταλύματα, εκδρομές για οργανωμένα σαφάρι, πολυτελή παραθαλάσσια συγκροτήματα, σύγχρονες μονάδες φυσικής αναζωογόνησης και περιποίησης καθώς και πολλές προσεκτικά επιλεγμένες δράσεις διαφυγής στην Φύση, δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο. Ας γίνει λοιπόν αυτή η λίστα, ένα τμήμα του απαραίτητου Restart που όλοι αναμένουμε, ιδιαίτερα δε εμείς οι Ελληνες που ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες, ιστορικές και φωτεινές χώρες του κόσμου, έναν τουριστικό Παράδεισο!

Απολαύστε 11 από τα ξενοδοχεία αυτά στην Ευρώπη.

Paragon 700 Boutique Hotel & Spa — Ostuni, Ιταλία

Ένα αυθεντικό και άριστα αναπαλαιωμένο ιταλικό palazzo του 18ου αιώνα στο κέντρο της “λευκής πόλης” του Ostuni στην Απουλία, είναι το καμάρι της διακοσμήτριας Pasquale Lauber και της συνεργάτιδάς της Ulrike Bauschke. Το Paragon 700 διαθέτει 11 ήσυχα δωμάτια με ξύλινα δάπεδα, αψιδωτά ταβάνια, τζάκια και frescos εποχής, το καθένα από αυτά με διαφορετικό αισθητικό στίγμα. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει παράδοση, παρεισφρύουν όμως και κάποιες  σύγχρονες διακοσμητικές λεπτομέρειες που κάνουν όλη τη διαφορά. Οι καλεσμένοι μπορούν να περπατήσουν στους υπέροχους κήπους, να κολυμπήσουν στην πισίνα και να απολαύσουν τέλεια περιποίηση στο spa, να πιούν ένα negroni στο μπαρ ή τέλος, να γευματίσουν ποιοτικά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου ‘ δημιουργεί’ καθημερινά ο σεφ Giovanni Cerroni.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 300 ευρώ.

paragon700.com

“Το γουρούνι” Κόλπος Harlyn- Αγγλία

Ιδού μια εξαίσια μίξη μεσαιωνικής ατμόσφαιρας, επίπλων και αρχιτεκτονικής, με τις πιο σύγχρονες ανέσεις στον τομέα της φιλοξενίας! Ίσως αυτό να εξηγεί το ότι τα συνολικά 26 δωμάτια αυτού του αγγλικού εξοχικού καταλύματος στην Κορνουάλη, είναι μονίμως ΄κλεισμένα΄από ενθουσιώδεις πελάτες που έρχονται και ξανάρχονται. Τοποθετημένο ανάμεσα στις δημοφιλείς παραλίες των κόλπων Harlyn και Constantine, απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα ξακουστά εστιατόρια του Padstow, όμως και το ίδιο το συγκρότημα δεν υστερεί σε ποιοτική κουζίνα: Με ολόφρεσκες πρώτες ύλες από ντόπιους αγρότες και ψαράδες, σερβίρει συγκλονιστικές νοστιμιές όπως μύδια τουρσί και σκορδάτο αστακό, σορμπέ τριαντάφυλλου για μετά και άλλα πολλά και…ωραία.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 175 ευρώ

thepighotel.com

Villa Copenhagen, Δανία

Εντυπωσιακής νεομπαρόκ αρχιτεκτονικής κτήριο, παλιότερα στέγαζε τα Δανικά Ταχυδρομεία στις άνετες εγκαταστάσεις του. Είναι δίπλα στο περίφημο πάρκο Tivoli και είναι σχεδόν όσο αυτό παλιό, διαθέτει δε 390 δωμάτια φιλοξενίας. Χαρούμενο και ξεχωριστό ξενοδοχείο, φημίζεται για την κρυστάλλινη οροφή στο lounge του, το μαγαζί πώλησης έργων τοπικών καλλιτεχνών που υπάρχει εκεί και το πολύ ενημερωμένο μπαρ του. Γαστρονομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εστιατόριο Kontrast, με menu που το απαρτίζουν πολλές εκλεκτές γευστικές επιλογές από όλες τις γωνιές του κόσμου. Τα καλοκαίρια ο κόσμος δροσίζεται στην πισίνα που βρίσκεται στην οροφή και αποτελεί γνωστό πόλο έλξης.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 150 ευρώ

villacopenhagen.com

The Mayfair Townhouse- London, Ηνωμένο Βασίλειο

Αποτελεί μια νέα προσθήκη στην τάση των κλασικών αστικών σπιτιών του Λονδίνου τα οποία μετατρέπονται σε ξενοδοχεία. Στην δυτική πλευρά της πόλης, 15 κτήρια επί της οδού Half Moon στο Mayfair όπου ανεβάστηκε για πρώτη φορά έργο του Oscar Wilde, συναποτελούν ένα συγκρότημα που διαθέτει 172 δωμάτια και βρίσκεται μια ανάσα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, την πλατεία Τραφάλγκαρ, το Hyde Park και γενικά το κεντρικό Λονδίνο. Ανέκαθεν στέκι των μποέμ, η περιοχή αυτή έχει σίγουρα την δική της διακριτή ταυτότητα και ιδιαίτερη αρχοντιά. Στο μπαρ θα απολαύσετε κοκτέιλ Βικτωριανής έμπνευσης, όπως το περίφημο Mr. Bosie με βάση τζίν και βότκα. Πολυτελή υλικά διακοσμούν πλούσια τον εσωτερικό χώρο. Μαρμάρινες επικαλύψεις και βαρύτιμα χαλιά σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του βαθέος κόκκινου δεν αφήνουν αμφιβολίες για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας. Φαγητό σερβίρεται σε πολλά σημεία του συγκροτήματος, η δε συνταγή με αστακό και κάρυ, θεωρείται απλώς must!

Τιμή δίκλινου δωματίου από 400 ευρώ.

themayfairtownhouse.com

Maslina Resort-Stari Grad, Κροατία

Νεότευκτο όσο και οικολογικό σε σύλληψη, το ξενοδοχείο αυτό διαθέτει 33 δωμάτια, 17 σουίτες και 3 βίλες που λες και ίπτανται ανάμεσα στα λιόδεντρα και στις πισίνες που τις περιβάλλουν. Περιποιημένοι κήποι με πολλές σχοινένιες αιώρες, το τόσο σοφιστικέ μπαρ και οι υπέροχες ακτές της Κροατίας στον κόλπο Maslinica, κάνουν αναμφίβολα αυτή τη μονάδα…μοναδική! Ξεκινήστε την ημέρα σας με γιόγκα δίπλα στο κύμα, κάντε αν θέλετε ένα χαλαρωτικό spa ή μια απλή βόλτα μέσα στον οργανικό κήπο, πραγματοποιήστε ακόμη γευστικές δοκιμές με εξαιρετικό ελαιόλαδο και κρασί ντόπιας παραγωγής και τέλος, καβαλήστε ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα που διατίθενται εδώ για μια σύντομη και ευχάριστη επίσκεψη στην παρακείμενη παραδοσιακή πόλη Stari, μνημείο κληρονομιάς της Unesco.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 260 ευρώ.

maslinaresort.com

Loire Valley Lodges-Esvres-sur-Indre, Γαλλία

Όχι, δεν πρόκειται για μεσαιωνικά φρούρια στην εντυπωσιακής ομορφιάς κοιλάδα του Λίγηρα στην Γαλλία. Πρόκειται για άνετα, ξύλινα σπιτάκια πάνω σε πασσάλους μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, χτισμένα μέσα σε ένα ιδιόκτητο δάσος 7000 στρεμμάτων. Εδώ θα απολαύσετε την Φύση, την ηρεμία και την ευπρόσδεκτη απομόνωση, αλλά ίσως και την σαγήνη της τέχνης. Η ιδιοκτήτρια Anne-Caroline Frey, Παριζιάνα καλλιτέχνης, φρόντισε να ‘παντρέψει΄ιδανικά τις δύο αγάπες της: Την ποιοτική φιλοξενία από τη μια και τη γλυπτική από την άλλη, καθώς μια σειρά από μοντέρνα γλυπτά της εμφανίζονται συχνά – πυκνά σε κάποια σημεία του δάσους και δημιουργούν όμορφες εκπλήξεις. Απολαμβάνετε λοιπόν το ζεστό σας μπάνιο στη μεγάλη βεράντα, γεύεστε λιχουδιές όπως καπνιστό χέλι, πέστροφα, τυριά, φρέσκια σαλάτα και φοντί σοκολάτας στο δωμάτιό σας, ή εάν για κάποιο λόγο σας πέσει βαριά η μοναξιά, πηγαίνετε στο εστιατόριο της μονάδας και εντρυφήστε στα νόστιμα μυστικά της κουζίνας του μαζί με τους άλλους φιλοξενούμενους. Ζωή βασιλική.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 400 ευρώ.

loirevalleylodges.com

Les Sources de Cheverny– Loire Valley, Γαλλία

Απευθύνεται σε όλους όσοι δεν επιθυμούν τη βαρύγδουπη αρχοντιά των κάστρων της κοιλάδας του Λίγηρα που έχουν μετατραπεί σε πολυτελή καταλύματα και βέβαια αποτελούν αρχιτεκτονικά “θαύματα” παγκόσμιας ακτινοβολίας. Μεταποιημένα πέτρινα παλιά κτίσματα και ξύλινα σπιτάκια φτιαγμένα μέσα στα εδάφη ενός σχετικά χαμηλών τόνων κάστρου, αποτελούν το αντίδοτο στην όποια υπερβολή. Οι ιδιοκτήτες Jerome και Alice Tourbiers ακολούθησαν πιστά τη γραμμή του οικογενειακού ξενοδοχείου τους στον αμπελώνα του Bordeaux, δηλαδή  παρέχουν μια άρτια και ζεστή ατμόσφαιρα φιλοξενίας, όμως παράλληλα τις κορυφαίες υπηρεσίες σε spa και σε γαστρονομία αιχμής. Με το ποδήλατό σας θα πάτε οπωσδήποτε μια βολτίτσα να χαζέψετε το διπλανό κάστρο του 17ου αιώνα, Château de Cheverny. Μετά, πεινασμένοι καθώς είστε, αφεθείτε στις άκρως δημιουργικές αγκάλες του σεφ Frédéric Calmels, απολαύστε με το φαγητό σας ένα ποτήρι φρουτώδους Loire Chinon και, το σίγουρο είναι πως δεν θα χάσετε!

Τιμή δίκλινου δωματίου από 240 ευρώ.

sources-cheverny.com

 La Réserve Eden au Lac- Ζυρίχη, Ελβετία

Στη μεγαλύτερη ελβετική πόλη, τη Ζυρίχη, βρίθουν τα λεγόμενα high-end ξενοδοχεία και αυτό έχει την λογική του, μιας και στην πόλη καταλύουν συνήθως μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες. Ο Philippe Starck όμως, εισήγαγε μια φρέσκια ιδέα, μια αληθινή καινοτομία. Έτσι στις αρχές του 2020, εγκαινίασε ένα καινούργιο κατάλυμα με τον διακριτικό σχεδιασμό και τον αέρα ενός γιοτ, στη θέση του παλιού μπαρόκ ρυθμού, ξενοδοχείου Eden. Τα δωμάτια χωρίζονται σε 8 κατηγορίες, κάποια είναι με μπαλκόνια και θέα στη λίμνη, όμως όλα θυμίζουν κάτι από κουκέτα σκάφους σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωσή τους. Οι “θαλασσινές” πινελιές γίνονται πιο εμφανείς στους κοινόχρηστους χώρους, αφού ο Starck θέλησε να κρατήσει το μέτρο, τιμώντας τη συντηρητική παράδοση της περιοχής. Να περιμένετε πάντως πολλούς καθρέφτες στο μπάνιο σας, αποκλειστικό χώρο για τους μερακλήδες καπνιστές και έναν χώρο υποδοχής και  το εστιατόριο, σε κλαμπίστιο ύφος και στυλ. Ειδικά το εστιατόριο La Muña στην σοφίτα, με την υπέροχη βεράντα του, τους ξύλινους τοίχους και τις εντυπωσιακές ελαιογραφίες, γίνεται τα καλοκαίρια περιζήτητο στέκι για τους εραστές της Ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας και των περιποιημένων κοκτέιλ, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στην όμορφη μαρίνα της λίμνης και στις μακρινές Αλπεις.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 420 ευρώ.

lareserve-zurich.com

Grand Universe Lucca-Tοσκάνη, Ιταλία

Στην πόλη Lucca της Τοσκάνης, έλειπε μέχρι πρόσφατα ένα ξενοδοχείο αντάξιο της αίγλης και της μακράς ιστορίας αυτής της κάποτε ιδιαιτέρως ακμάζουσας μεσαιωνικής πόλης. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό palazzo όπου σύχναζαν σπουδαίοι μουσικοί, μεταξύ των οποίων ο ‘μέγας’ Puccini. Συνολικά, 55 πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες, με ξύλινα δοκάρια στα ταβάνια και πάμπολλες αυθεντικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες  μεσαιωνικής τεχνοτροπίας, προσφέρουν άπλετο φώς, μεγάλους χώρους και υψηλού επιπέδου ανέσεις. Σημειώστε μόνο ότι στο κελάρι υπάρχει τμήμα αρχαίου ρωμαϊκού τείχους που “δένει” άψογα με τη μοντέρνα επίπλωση! Επισκεφθείτε το εξαίρετης ομορφιάς ιστορικό κέντρο με τα πόδια ή με ποδήλατο, παρακολουθήστε τα πολλά μουσικά δρώμενα, απολαύστε τοπικές λιχουδιές, ανακαλύψτε τους μύθους και τις τοπικές παραδόσεις με την βοήθεια ξεναγού και πάντως, μη λησμονήσετε τις άφθονες οινικές γευσιγνωσίες που προσφέρονται. Άλλωστε η θέα από την ταράτσα του palazzo με ένα ποτήρι Chianti στο χέρι, είναι κάτι που δεν περιγράφεται, παρά μόνο βιώνεται.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 220 ευρώ.

granduniverselucca.com

Galleria Vik Milano, Ιταλία

Οι Alex και Carrie Vik είναι διάσημοι αρχιτέκτονες στην Ουρουγουάη και στη Χιλή και ειδικεύονται στη δημιουργία εμπνευσμένων μα συνάμα κάπως ‘καλλιτεχνικών΄ξενοδοχείων. Η φίρμα αποφάσισε την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά με αφετηρία την πόλη του Μιλάνου. Η είσοδος του ξενοδοχείου βρίσκεται σε ένα μικρό ήσυχο δρομάκι, είναι σχεδόν κρυμμένη δηλαδή και δεν σε προδιαθέτει για τη συνέχεια. Μπαίνοντας όμως στο Lobby σε υποδέχεται ένα τεράστιο, εντυπωσιακό αντίγραφο του ‘Σκεπτόμενου΄του Rodin, ενώ τα 89 δωμάτιά του φαντάζουν ως μια όντως επιτυχημένη μίξη σύγχρονης και vintage ατμόσφαιρας, με τα επιλεγμένα έργα Ιταλών και Ουρουγουανών καλλιτεχνών, να προσθέτουν ταυτότητα και κύρος στο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαλέξτε ένα δωμάτιο που να ΄βλέπει΄στη Galleria Vittorio Emanuele II, το παλαιότερο Mall της Ιταλίας. Θα δειπνήσετε στο υπέροχο  εστιατόριο Vikissimo ή για κάτι πιο απλό αλλά εξίσου απολαυστικό, στην πιτσαρία ΄I Dodici Gatti’ στον τελευταίο όροφο.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 500 ευρώ.

galleriavikmilano.com

Four Seasons Hotel-Μαδρίτη, Ισπανία

Χρειάστηκαν σχεδόν 600 εκ ευρώ, 8 χρόνια δουλειάς και η παράκαμψη μιας ολόκληρης γραμμής Μετρό για να μπορέσει να ανοίξει πρόσφατα, το “βαρύ” σε όνομα ξενοδοχείο Four Seasons Hotels & Resorts στην ισπανική πρωτεύουσα. Βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από τη διάσημη και πολυσύχναστη πλατεία  Puerta Del Sol με τα πολλά εμπορικά καταστήματα και την έντονη ζωή. Το ξενοδοχείο προσφέρει 200 ευρύχωρα δωμάτια που αποπνέουν ήρεμη πολυτέλεια με τις πλούσιες λευκές κουρτίνες τους και τα φρεσκοκομμένα λουλούδια στα βάζα, ενώ οι εντυπωσιακές μαρμάρινες σκάλες και το lobby με τις πολλές επίχρυσες διακοσμήσεις του, τονίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας οτι οι παροχές στην εδώ φιλοξενία επιθυμούν να αγγίξουν την τελειότητα. Οι ηλεκτρονικές διευκολύνσεις είναι καθόλα άψογες, επομένως άνετα και γρήγορα κλείνετε τραπέζι στην brasserie του τελευταίου ορόφου, όπου ‘ιερουργεί’ ο διάσημος σεφ Dani Garcia. Προηγουμένως όμως, μια σπέσιαλ περιποίηση στο κορυφαίο spa με τη γυάλινη πισίνα, νομίζουμε πως επιβάλλεται.

Τιμή δίκλινου δωματίου από 450 ευρώ.

fourseasons.com/madrid

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου

Keywords
ξενοδοχεια, ματια, πορτες, μια ματια, puerta del sol, oscar wilde, hyde park, four seasons, travel, στυλ, boutique, hotel, spa, καμάρι, σεφ, giovanni, copenhagen, london, νέα, moon, oscar, hyde, μπλε, συλληψεις, unesco, γαλλια, σαλατα, σοκολατα, πηγαίνετε, eden, γιοτ, αλπεις, universe, milano, lobby, vintage, mall, μετρο, hotels, puerta, garcia, κινηση στους δρομους, oscar 2011, oscar 2011 live, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, end, 600 δις, τελος του κοσμου, βομβα mall, η ζωη ειναι ωραια, oscar wilde, ουρουγουαη, ηλεκτρικα ποδηλατα, ποδηλατο, χωρες, αυτοκινητο, γιογκα, γωνιες, ζυριχη, κηποι, λουλουδια, λονδινο, μνημειο, ποδηλατα, σεφ, τζακια, φως, χιλη, ωρα, oscar, zurich, αγορα, ελαιολαδο, αλπεις, αμφιβολιες, ατμοσφαιρα, βαζα, πηγαίνετε, βιλες, βοηθεια, βοτκα, βρισκεται, φαγητο, γινει, γινεται, γινονται, δαπεδα, δασος, δικη, δρωμενα, δυτικη, δωματια, ευρω, υπαρχει, ελξης, ελπιδα, εργα, ερχονται, εστιατορια, ευρωπη, ζεστη, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, ηρεμια, ησυχα, υφος, θεα, θυμιζει, ιστορικο, ησυχο, κυμα, κουζινα, κοκτειλ, κοκκινου, κουρτινες, κρασι, λεπτομερειες, λιχουδιες, λογια, λογο, μαδριτη, μακρια, μιξη, μπλε, μικρο, μοναξια, μπανιο, μαρια, μυδια, μυστικα, τζιν, καμάρι, ξενοδοχειο, ομορφη, ονομα, οπωσδηποτε, πεστροφα, πισινα, πισινες, σαφαρι, σιγουρα, σιγουρο, συνεχεια, σειρα, συλληψη, συνταγη, σορμπε, στιγμα, στυλ, ταυτοτητα, ταση, τιμη, τμημα, τουρισμος, φιρμα, φυση, φορα, χερι, χελι, βηματα, μποεμ, boutique, copenhagen, δωματιο, eden, εκδρομες, hotels, four seasons, garcia, giovanni, hotel, hyde park, ιδιαιτερα, hyde, κηπο, κοιλαδα, κολπος, london, lobby, mall, milano, moon, travel, ποδια, puerta del sol, puerta, spa, τυρια, υλικα, unesco, universe, υπεροχη, vintage, γιοτ
Τυχαία Θέματα