Μαίρη Καλύμνου: Η luxury travel blogger μιλάει για τον νέο ακόμη πιο αληθινό εαυτό της

10:51 22/8/2019 - Πηγή: InStyle

«Αγάπησα τη μόδα τη στιγμή που ξεκίνησα να ταξιδεύω. Στις χώρες που επισκεπτόμουν παρατηρούσα το street style των γυναικών και χάζευα τις βιτρίνες των μεγάλων πολυκαταστημάτων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το ταξίδι μου στη Βραζιλία το 2007. Η μόδα που επικρατούσε δεν είχε καμία σχέση με αυτή της Ελλάδας και για ένα κορίτσι σαν και εμένα, μεγαλωμένο στην επαρχία και χωρίς τέτοια ερεθίσματα, ήταν κάτι το εντυπωσιακό». Η Μαίρη είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και κομψή

αισθητική. Μαζί με εκείνη ωριμάζει και το στιλ της. Έτσι, σήμερα επιλέγει κλασικά κομμάτια με διαχρονική αξία σε nude και γήινες αποχρώσεις. «Είμαι νοσταλγική όσον αφορά τη μόδα. Μου αρέσει πολύ να φοράω κομμάτια παλαιότερων σεζόν και να κάνω flashback στη στιγμή που τα αγόρασα. Φροντίζω πάντα να αγοράζω κάποιο κομμάτι από τα μέρη που επισκέπτομαι ως σουβενίρ. Πέρσι βρέθηκα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου υπάρχουν πολλά vintage μαγαζιά. Από εκεί αγόρασα δύο φορέματα. Το ένα είναι του 1974 και κάθε φορά που το φοράω νιώθω ότι διηγούμαι μια ιστορία».

Τζιν τζάκετ Calvin Klein jeans, attica. Ολόσωμο μαγιό Calzedonia. Σορτς Mango. Κολιέ με τιρκουάζ πέτρες και κολιέ με κοχύλι Zara, zara.com.Φόρεμα United Colors of Benetton, gr.benetton.com.

Μπορεί στις μέρες μας ο όρος «influencer» να έχει υποβαθμιστεί, όμως το βαθύτερο νόημά του είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η Μαίρη φαίνεται ότι σέβεται απόλυτα τη βαρύτητα που έχει ο τίτλος της, αφού η πρόσφατη εξομολόγησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram (@marykalymnou) για το αυτοάνοσο νόσημα
που αντιμετωπίζει την έκανε να πετάξει από πάνω της, όπως λέει, τον ψυχαναγκασμό της τελειότητας. «Η λεύκη εμφανίστηκε στο σώμα μου πριν από δεκατρία χρόνια και ξεκίνησε με κάποια μικρά σημαδάκια στα χέρια και τα δάχτυλα. Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να το αποδεχτώ. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι είναι σε άμεση συνάρτηση με την εξωτερική μου εμφάνιση. Έτσι, τα τελευταία χρόνια που προβάλλω τη ζωή μου μέσω του blog μου, Maryhop.com, και των social media δυσκολεύτηκα πολύ. Η εικόνα της τελειότητας που ήθελα να προβάλλω δεν μπορούσε να υπάρξει πια κι αυτό επηρέαζε ακόμα και τις κοινωνικές μου δραστηριότητες. Το καλοκαίρι ήταν ο μεγαλύτερός μου φόβος, γιατί λόγω του μαυρίσματος τα σημάδια φαίνονται εντονότερα. Κάλυπτα τη λεύκη μου με ειδικά προϊόντα, ακύρωνα ραντεβού, είχα σταματήσει ακόμα και να φοράω λευκά ρούχα, γιατί ξέβαφαν επάνω τους τα καλυπτικά προϊόντα. Κάποια στιγμή όμως απλώς κουράστηκα. Κουράστηκα να το κρύβω και κουράστηκα να προβάλλω κάτι που δεν ήταν απόλυτα αληθινό. Ενώ βρισκόμουν στο Λονδίνο, αποφάσισα να ανοίξω την κάμερα του κινητού μου και να μιλήσω για τη λεύκη μου. Εκείνη τη στιγμή λυτρώθηκα, απελευθερώθηκα και αγάπησα ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου. Τώρα, νιώθω πιο όμορφη από ποτέ».

Πουκάμισο United Colors of Benetton, gr.benetton. com. Μαγιό Calzedonia. Φούστα H&M, hm.com. Κολιέ με τιρκουάζ πέτρες και κολιέ με κοχύλι Zara, zara.com. Βραχιόλια και μενταγιόνμε μοτίφ Folli Follie.Πουκάμισο Somf, somfclothing.com. Μαγιό scuba Saltbeat, saltbeat.com. Κολιέ με τιρκουάζ πέτρες και κολιέ με κοχύλι Zara, zara.com. Βραχιόλια και μενταγιόν με μοτίφ Folli Follie.Πουκάμισο Bitter Coco, bittercoco.com. Τζιν σορτς attrattivo, attrattivo.gr. Κολιέ με τιρκουάζ πέτρες και κολιέ με κοχύλι Zara, zara.com

Ως VIP αεροσυνοδός, η Μαίρη έχει ταξιδέψει σε ιδιωτικά jets με πολλές βασιλικές οικογένειες, διάσημους δισεκατομμυριούχους και super stars, όπως η Beyoncé, η Gwyneth Paltrow και η Celine Dion. Για την τελευταία, μάλιστα, λέει πως ήταν αρκετά φιλική μαζί της. Μέσω του The VIP Excellence, του κέντρου καριέρας που δημιούργησε, προετοιμάζει και εκπαιδεύει κατάλληλα κοπέλες που θέλουν να ακολουθήσουν τη δική της dream job και να αποκτήσουν εμπειρίες ζωής. «Για να καταφέρει μια κοπέλα να γίνει VIP αεροσυνοδός, πρέπει να έχει πολύ ευέλικτο ωράριο, να είναι προνοητική, ευρηματική και να έχει καλή αισθητική. Τα πάντα μέσα στο αεροπλάνο θα περνούν από τα χέρια της και θα απευθύνεται σε επιφανείς ανθρώπους με τεράστιες απαιτήσεις. Το επάγγελμά μου με κάνει να νιώθω ευγνώμων καθημερινά. Κάνω υπέροχα ταξίδια, γνωρίζω ανθρώπους από κάθε σημείο του πλανήτη και βοηθάω κι άλλα άτομα να ζήσουν αυτό το όνειρο, όπως ακριβώς το ζω κι εγώ».

Πουκάμισο Massimo Dutti. Παντελόνι Mango. Κολιέ με τιρκουάζ πέτρες και κολιέ με κοχύλι Zara, zara. com. Βραχιόλια και μενταγιόν με μοτίφ Folli Follie.Πουλόβερ και τζιν φούστα Mango. Κολιέ με τιρκουάζ πέτρες και κολιέ με κοχύλι Zara, zara.com. Βραχιόλια και μενταγιόν με μοτίφ Folli Follie.

Επιμέλεια: Γεωργία Παντελέ, Ίρις Λεονταρίτη, Πέννυ Ιωαννίδου.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Μακιγιάζ-Μαλλιά: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Βοηθός Φωτογράφου: Βασίλης Πουλαρίκας.

Ευχαριστούμε το Varkiza Resort Yabanaki Beach (Ακτή Βάρκιζας, τηλ. 210-4511888) για τη φιλοξενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα