«Κάθε Χαμόγελο Μετράει» : 8 χρήσιμες συμβουλές για το βούρτσισμα των δοντιών μας από την AIM για να αποκτήσουμε το πιο λαμπερό χαμόγελο

08:56 3/8/2020 - Πηγή: InStyle

Λένε, πως το χαμόγελο είναι η ομορφότερη καμπύλη που έχουμε οι άνθρωποι στην εμφάνιση μας. Σύμφωνα με την AIM «Κάθε Χαμόγελο Μετράει» καθώς  ένα ωραίο, λαμπερό χαμόγελο αναδεικνύει την εικόνα μας, μας κάνει να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και φυσικά μας φτιάχνει τη διάθεση.

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας μάλιστα είναι πως για να έχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο, χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την υγιεινή των δοντιών μας.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η πρόληψη,  να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα και να μάθουμε στα παιδιά από μικρή ηλικία πως «Κάθε Χαμόγελο Μετράει» όταν προσέχουμε την υγεία των δοντιών μας.

Η σωστή φροντίδα των δοντιών μας είναι μία συνήθεια που χρειάζεται να αποκτήσουμε από μικρή ηλικία. Για το λόγο αυτό, είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε και τα παιδιά μας να μάθουν πως το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια απαραίτητη συνήθεια και, μάλιστα, να τους δείξουμε τον τρόπο να είναι και διασκεδαστική.

Πώς θα καταφέρουμε να βουρτσίσουμε τέλεια τα δόντια μας και να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο με τη βοήθεια της AIM;

1-

Μικροί και μεγάλοι, για να πετύχουμε το σωστό βούρτσισμα των δοντιών μας, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε οδοντόκρεμα με αντιβακτηριδιακά συστατικά για ολοκληρωμένη προστασία.

2-

Το βούρτσισμα που κάνουμε στα δόντια μας δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατό καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αλλοιωθεί η αδαμαντίνη των δοντιών.

3-

Ένα χρήσιμο tip για το βούρτσισμα είναι να τσεκάρουμε τα δόντια μας στον καθρέφτη, ώστε να μη ξεφύγει κάποια επιφάνεια και να μπορέσουμε να εντοπίσουμε την οποιαδήποτε αλλοίωση των δοντιών που μπορεί να εμφανιστεί.

4-

Εξίσου σημαντικό είναι να αλλάζουμε την οδοντόβουρτσα μας κάθε τρεις μήνες, αφού με το πέρασμα του χρόνου, συσσωρεύονται μικροοργανισμοί πάνω στην οδοντόβουρτσα.

5-

Δεν χρειάζεται να βρέχουμε την οδοντόβουρτσα ή την οδοντόκρεμα πριν βουρτσίσουμε τα δόντια. Αν και οι περισσότεροι το κάνουμε σχεδόν ασυναίσθητα, είναι λάθος καθώς εμποδίζει την οδοντόκρεμα να κολλήσει στα δόντια και αυτά να δεσμεύσουν τα συστατικά της.

6- 

Τ βραδινό βούρτσισμα των δοντιών μας είναι το πιο σημαντικό. Κατά τη διάρκεια του ύπνου μειώνεται η έκκριση σάλιου, που είναι  ο μηχανισμός που διαθέτει ο οργανισμός για να προστατεύει τα δόντια από τα μικρόβια. Έτσι το στόμα γίνεται πιο ευάλωτο στις επιθέσεις οξέων από τα υπολείμματα τροφών.

7-

Ένας μύθος που έχει επικρατήσει για το βούρτσισμα των δοντιών είναι πως χρειάζεται να το κάνουμε μετά από κάθε γεύμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει καθώς, όταν έχουμε καταναλώσει όξινες τροφές ή ροφήματα, θα πρέπει απλώς να ξεπλένουμε το στόμα με νερό και βουρτσίζουμε τα δόντια μας μισή ώρα μετά, γιατί τα οξέα κάνουν το σμάλτο πιο ευάλωτο.

8-

Το βούρτσισμα των δοντιών μας θα πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, ενώ για να είμαστε σίγουροι πως τα έχουμε καθαρίσει σωστά χρειάζεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο λεπτά.

Η μακροχρόνια δέσμευση της AIM στη στοματική υγεία των Ελλήνων

Εδώ και 30 χρόνια, η ΑΙΜ έχει θέσει ως κοινωνική αποστολή της την ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής στοματικής υγιεινής.

Γι’ αυτό σε συνεργασία με τοπικούς οδοντιατρικούς συλλόγους, έχει επισκεφτεί σχολεία, κατασκηνώσεις και κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις των δοντιών, καθώς και ενημέρωση γονιών και παιδιών για τη σημασία της στοματικής υγείας. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 350.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά.

Παράλληλα, η ΑΙΜ, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, προστατεύει το χαμόγελο όσων το έχουν περισσότερο ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, ένωσε τις δυνάμεις της με την PRAKSIS, την ανεξάρτητη ανθρωπιστική Οργάνωση, και στηρίζει τη λειτουργία του Οδοντιατρείου της στο Community Center Αθηνών, ενός κοινωνικού οδοντιατρείου, που προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα στοματικής υγείας και δεν έχουν δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης.

Προσέφερε επίσης τα απαραίτητα προϊόντα στοματικής υγιεινής σε ιδρύματα και φορείς που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για να εξασφαλίσει ότι περισσότερα από 1000 παιδιά και έφηβοι θα έχουν τα εφόδια για τη σωστή φροντίδα των δοντιών τους.

Επισκεφτείτε το aim.gr και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή στοματική φροντίδα και τις δράσεις της ΑΙΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα