Η καλλιτεχνική δεξιοτεχνία του Piero Figura περνά τα σύνορα της Ιταλίας

Τα έργα του έχουν ταξιδέψει στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, ενώ τα υλικά παίρνουν άλλη διάσταση στα χέρια του.

Γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, έμπορος αντίκων, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και σχεδιαστής κοστουμιών. Όσα και να γράψεις για τον Piero Figura θα είναι λίγα. Είναι από τους ανθρώπους που ερμηνεύουν καλύτερα την επιθυμία να μην συμμορφώνονται με μια προκαθορισμένη γλώσσα, προσπαθώντας να περιπλανηθούν σε διαφορετικές στυλιστικές περιοχές.

Δίνει ζωή σε μοναδικά αντικείμενα που ταλαντεύονται μεταξύ της πρωτοπορίας και της παράδοσης

και ενσαρκώνει το ιταλικό στυλ ως ένας από τους πιο ταλαντούχους designers της γειτονικής χώρας. Γεννήθηκε στο Μπρίντιζι και ως παιδί περνούσε πάντα τις διακοπές του και το Πάσχα στην Ελλάδα. «Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τις θάλασσες και τα νησιά σας», είπε στο InStyle. Τι και αν οι περισσότεροι φίλοι του είναι διάσημοι stars. Τι και αν έχει εργαστεί με τα μεγαλύτερα brands του κόσμου. Ο ίδιος, μόνιμος κάτοικος Μιλάνου εδώ και χρόνια, παραμένει ένας χαμηλών τόνων καλλιτέχνης που δεν σταματά να δημιουργεί.

Ήταν πάντα το όνειρό σας να γίνετε καλλιτέχνης;

Ναι, από την ηλικία των 6 ζωγραφίζω. Στα 9 ζωγράφισα τον πρώτο μου πίνακα σε καμβά και στα 14 έκανα την πρώτη μου έκθεση στην αίθουσα του σχολείου.

Το Harrods αφιέρωσε μια ολόκληρη βιτρίνα σε εσάς, όπου πελάτες όπως ο Dody Al Faied και ο Elton John αγόρασαν τα έργα σας. Δημιουργήσατε εικονογραφήσεις για τους Chanel, Dior, Vuitton … Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για όλα αυτά και ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα σας μέχρι τώρα;

Ναι είναι αλήθεια. Έχω επιλεγεί από πολλά διάσημα καταστήματα όπως Harrods, Neiman Marcus, Sax κ.λπ. Το Harrods είχε φτιάξει τις βιτρίνες του το 1999-2000 με αντικείμενα κλασικού σχεδιασμού μου. Έχω δημιουργήσει εικονογραφήσεις για πολλά brands μόδας. Θυμάμαι ότι το περιοδικό Glamour Italia μου ανέθεσε να εικονογραφήσω ορισμένα προϊόντα των Chanel, Vuitton, Guerlain, Dior και πολλών άλλων ακόμη. Εξακολουθώ να διατηρώ τα πρωτότυπα σχέδια στο άπειρο αρχείο μου. (γέλια)

Νομίζω ότι υπήρξαν πολλές σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου, για παράδειγμα όταν το ξενοδοχείο Four Seasons στο Μιλάνο μου ανέθεσε να δημιουργήσω τη σκηνογραφία για το πάρτι των πρώτων 10 ετών του, όπου συμμετείχαν διάσημοι άνθρωποι και αστέρες του Χόλιγουντ. Ή όταν είχα το πρώτο μου Showroom στο Salone del Mobile στο Μιλάνο. Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ συναισθηματικός, δεν είχα κοιμηθεί για δύο μέρες, αλλά στο τέλος ήταν μια τεράστια επιτυχία. Αλλά με έναν ίσως παιδικό τρόπο, η στιγμή που ενθουσιάστηκα πολύ, είναι όταν περνούσα μπροστά από ένα διάσημο κατάστημα κοσμημάτων στην Place Vendome στο Παρίσι και είδα στο παράθυρο το περιοδικό Vogue Gioiello του οποίου είχα κάνει το εξώφυλλο, που στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένο από έναν πίνακα μου, που απεικόνιζε τα κοσμήματα των μεγαλύτερων brands κοσμημάτων.

Εάν έπρεπε να περιγράψετε την δουλειά σας μόνο με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;

Προφανώς μία λέξη δεν θα ήταν αρκετή! Αλλά μπορώ να πω ότι ήμουν τυχερός που μπόρεσα να κάνω τη δουλειά που πάντα ήθελα και αυτό είναι υπέροχο!

Τι σημαίνει για εσάς ιταλικό στυλ;

Το ιταλικό στυλ είναι ένα μείγμα τέχνης και ποιότητας. Για μένα σημαίνει γεύση, έρευνα, καινοτομία αλλά πάνω απ ‘όλα η χειροτεχνία μας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο που σε συνδυασμό με τις ιδέες, μας δίνουν ένα αναγνωρίσιμο και κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Τι σας εμπνέει;

Αδύνατο να πω τι με εμπνέει πραγματικά, πιστεύω ότι σε καθένα από εμάς υπάρχει κάτι που μας ωθεί να κάνουμε ορισμένες επιλογές. Προφανώς είναι σημαντικό με το τι περιβάλλεις τον εαυτό σου, την εκπαίδευση σου στη την τέχνη για παράδειγμα και νομίζω το ότι γεννήθηκα στην Ιταλία με βοήθησε πολύ.

Το έργο σας έχει δημοπρατηθεί πολλές φορές. Μια δημοπρασία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Σίγουρα νομίζω ότι ήταν συναρπαστικό να βλέπω τα έργα μου σε δημοπρασίες όπως των Sothebi και Christie’s, αλλά εκείνη που με έκανε πιο περήφανο ήταν μια φιλανθρωπική δημοπρασία για φτωχά παιδιά.

Ποια υλικά προτιμάτε να χρησιμοποιείτε; Νομίζω ότι αγαπάτε πολύ το γυαλί.

Ναι, μου αρέσει το γυαλί Μουράνο όπως μπορείτε να δείτε από τα πολλά γυάλινα γλυπτά μου, ωστόσο πρέπει να πω ότι δεν έχω ένα αγαπημένο υλικό. Πηγαίνω από μέταλλο σε γυαλί και από χρυσό σε χαρτί και για μένα δεν έχει σημασία η αξία του υλικού, αλλά το αποτέλεσμα. που παίρνεις από αυτό.

Είστε επιτυχημένος καλλιτέχνης, ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο, έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, για την προσωπική σας ζωή;

Είμαι πολύ γρήγορος στο να δημιουργώ οπότε έχω αρκετό χρόνο διαθέσιμο για την προσωπική μου ζωή. Μου αρέσει να είμαι μόνος και να σκέφτομαι ή να ακούω καλή μουσική ή να περπατάω στις πόλεις, αλλά μετά «βουτάω» στην κοινωνική ζωή. Συχνά πηγαίνω σε πάρτι, ειδικά εκείνα της μόδας ή διασκεδάζω με φίλους σε δείπνα, αλλά το αγαπημένο μου… άθλημα είναι να ψάχνω τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία σε όλα τα μέρη που επισκέπτομαι! (γέλια)

Μέσα από τη δουλειά σας φαντάζομαι ότι έρχεστε σε επαφή με πολλές διασημότητες. Κάποιος που ξεχωρίζετε;

Ναι, φυσικά, έχω γνωρίσει διάσημους ανθρώπους. Είτε επειδή κάποιοι από αυτούς έχουν έρθει στα event μου, είτε επειδή δούλεψα για αυτούς. Αρκετοί είναι φίλοι μου. Ένα από τα τελευταία πράγματα που έχω κάνει είναι τα αξεσουάρ για σκάφη διάσημων Ιταλών σχεδιαστών των οποίων τα ονόματα δεν μπορώ να αναφέρω, γιατί η εμπιστευτικότητα είναι επίσης μέρος της προσωπικότητάς μου.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piero Figura (@pierofigura)

Keywords
Τυχαία Θέματα