Η έκθεση “Retrospectrum” του Bob Dylan θα παρουσιάζεται στο Patricia & Phillip Frost Art Museum

Μια εμβληματική έκθεση θα στεγάζεται πλέον σε νέο χώρο και όλοι οι art lovers έχουν ενθουσιαστεί. Το Patricia & Phillip Frost Art Museum ανακοίνωσε ότι το Retrospectrum – η πιο αναλυτική και λεπτομερής έκθεση των έργων τέχνης του Bob Dylan – θα κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ στις 30 Νοεμβρίου 2021. Αυτή η επισκόπηση των έργων του Dylan

θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2022. Θα συμπέσει μάλιστα με το Art Basel Miami. Με σκοπό τον εορτασμό της έκθεσης, θα διοργανωθεί επίσης ένα συμπόσιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξερευνηθούν οι αμέτρητες πτυχές της καριέρας του καλλιτέχνη και η πολιτιστική επιρροή του.

Installation art: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τρισδιάστατα έργα

We are proud to announce that “Retrospectrum”, the most expansive and detailed exhibition of Bob Dylan’s artwork, will have its U.S. debut @FrostArtMuseum on November 30, 2021- April 17, 2022. @FIUCarta @WPHL_FIU @FIU Photo courtesy:@bobdylan pic.twitter.com/UTX30n9Tlj

— Frost Art Museum FIU (@FrostArtMuseum) May 10, 2021

Το Retrospectrum περιλαμβάνει παραπάνω από 120 πίνακες, σχέδια και γλυπτά του Dylan, που δημιούργησε μέσα σε έξι δεκαετίες της ζωής του.

Η επιμέλεια της έκθεσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιδείξει την εξέλιξη και την ποικιλομορφία των έργων του Dylan. Ταυτόχρονα, οι εντυπωσιακές διαδραστικές οθόνες που υπάρχουν στον χώρο θα προβάλλουν αυτή την ανάπτυξή, σε συνάρτηση με τη μουσική και τα λογοτεχνικά κείμενά του.

«Πάπας με κουκουβάγιες» στο ευρύ κοινό μετά από τέσσερις δεκαετίες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lagaleriedurock

“Όταν είδα τον κατάλογο που αντιπροσωπεύει την υπέροχη έκθεση Bob Dylan: Retrospectrum, η οποία έκανε πρεμιέρα στη Σαγκάη το 2019, κατάλαβα αμέσως ότι ήθελα να φέρω τα σπάνια έργα αυτού του εμβληματικού καλλιτέχνη στη Νότια Florida. Επιθυμούσα να τα απολαύσουν οι μαθητές μας, η ευρύτερη κοινότητα και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο” δήλωσε ο Mark B. Rosenberg. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Florida.

Portals: Η εντυπωσιακή έκθεση στο παλιό Καπνεργοστάσιο της Λένορμαν

Bob Dylan-Emmet Street-2020-Acrylic on canvas 91 x 122 cm 16×20Bob Dylan-Torn Curtain 2021 Acrylic on canvas 91.4 x 122.2 cmΗ πρώτη έκθεση των artwork του, The Drawn Blank Series, παρουσιάστηκε στο Kunstsammlungen Chemnitz της Γερμανίας το 2007.

Από τότε, τα καλλιτεχνήματά του έχουν κοσμήσει πολλά σημαντικά ιδρύματα. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η National Portrait Gallery του Λονδίνου, η Εθνική Πινακοθήκη της Δανίας στην Κοπεγχάγη και το Palazzo Reale στο Μιλάνο. Τέλος, δεν γίνεται να λησμονήσουμε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Σαγκάης, για το οποίο σχεδιάστηκε εξαρχής το Retrospectrum. Το 2019 μάλιστα αποτέλεσε την έκθεση με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην πόλη.

Το 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας είναι εδώ

Bob Dylan-Florida keys-2021 Acrylic on canvas 91.3 x 152.5cm

“Ο Bob Dylan είναι αναμφίβολα ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Δικαίως αναγνωρίζεται ως μια από τις καθοριστικές φιγούρες της pop κουλτούρας” δήλωσε η Shai Baitel. “Στο παρελθόν είδαμε τον βαθύ αντίκτυπο και την εμβέλεια του έργου του Dylan στη Σαγκάη. Εκατοντάδες χιλιάδες ήρθαν να βιώσουν την αξιοθαύμαστη δημιουργικότητά και τα κοινωνικά σχόλια του” πρόσθεσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Σαγκάης.

Η καλλιτεχνική δεξιοτεχνία του Piero Figura περνά τα σύνορα της Ιταλίας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frost Art Museum (@frostartmuseum)

Keywords
Τυχαία Θέματα