Από το Contagion μέχρι τη… Λάμψη: Ταινίες και σειρές που προέβλεψαν την πανδημία του κορονοϊού

Το 2020 είναι σίγουρα μία χρονιά που θα μείνει αξέχαστη για τους χειρότερους λόγους. Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τη ζωή σε όλον το πλανήτη.

Εξαιρετικά περίεργο όμως είναι ότι από το 1993 έχουν κυκλοφορήσει ταινίες και σειρές που είχαν προβλέψει όσα ζει η ανθρωπότητα εν έτει 2020. Υπάρχουν αρκετοί που βλέποντας αυτές τις ταινίες φουντώνουν μέσα τους σενάρια συνωμοσίας. Από το Contagion μέχρι ένα συγκεκριμένο

επεισόδιο των Simpsons, από τον… Αστερίξ έως τη -δική μας- Λάμψη.

Η πρώτη ταινία που συνδέθηκε άμεσα με τον κορονοϊό ήταν το Contagion. Η ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ μιλάει για έναν ιό, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σκοτώνοντας χιλιάδες.

Η σειρά «The Simpsons» έχει προβλέψει αρκετά σημαντικά γεγονότα. Στο 21ο επεισόδιο της 4ης σεζόν (1993), με τίτλο «Marge in Chains», ο Homer Simpson έχει παραγγείλει από την Ιαπωνία έναν αποχυμωτή. Ένας από τους εργάτες που ετοιμάζουν το πακέτο βήχει μέσαστο κουτί και το κλείνει, λέγοντας σε έναν συνάδελφό του ότι είναι άρρωστος. Το κουτί φτάνει στον Homer και με το που το ανοίγει, ο ιός «Osaka Flu» εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

Την πιο κοντινή πρόβλεψη είχε κάνει η νοτιοκορεατική σειρά του Netflix, «My Secret Terrius» (2018). Στο 10ο επεισόδιο της σειράς γίνεται αναφορά σε θανατηφόρα ασθένεια, που οφείλεται σε κορονοϊό. Στη σειρά ο νέος ιός ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Δείτε τις ταινίες ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα