Olivia Newton-John: Πέθανε η σταρ του “Grease” στα 73 της

23:02 8/8/2022 - Πηγή: InStyle

Θλίψη στην παγκόσμια showbiz προκαλεί ο θάνατος της θρυλικής Olivia Newton-John. Η σταρ του Grease πέθανε σε ηλικία 73 χρόνων κι έπειτα από σκληρή και πολυετή μάχη με τον καρκίνο, που διήρκεσε περισσότερες από 3 δεκαετίες.

FilmMagic

Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση στο facebook, σύμφωνα με την οποία η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια και

ηθοποιός πέθανε σήμερα Δευτέρα, στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια, με την οικογένεια και φίλους στο πλευρό της. “Ζητάμε απ’ όλους να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας στη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο του μαστού σε Στάδιο 4 τον Οκτώβριο του 2021, αλλά είχε πει ότι διαχειριζόταν τον πόνο με ιατρική μαριχουάνα. Διαγνώστηκε με καρκίνο για τρίτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018. Η Αυστραλιανή σταρ διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1992 όταν ήταν μόλις 43 χρόνων και ξανά τον Μάιο του 2017.

Getty Images

Έγινε παγκοσμίως γνωστή με την ταινία Grease ως Sandy στο πλευρό του John Travolta, το 1978, ενώ γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία το 1981 με το single Physical, το οποίο θεωρήθηκε το πιο σέξι τραγούδι της εποχής του λόγω του σέξι στίχου του.

Γεννήθηκε στην Αγγλία στις 26 Σεπτεμβρίου 1948 από έναν αξιωματικό της MI5 Brinley “Bryn” Newton-John και την Irene Helene Born. Η Olivia είχε έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Hugh, και μια μεγαλύτερη αδερφή, τη Rona. Η οικογένεια μετακόμισε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν η Olivia ήταν έξι ετών, ενώ στα 14 κέρδισε ένα ταξίδι στη Βρετανία σε διαγωνισμό ταλέντων.

Γνώρισε τεράστια επιτυχία με το τραγούδι Physical που κυκλοφόρησε το 1981/ – Getty Images

Το πρώτο της single, “Til You Say You’ll Be Mine”, κυκλοφόρησε το 1966 στην Decca Records. Ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, “If Not for You”, το 1971, με το ομώνυμο κομμάτι που γράφηκε αρχικά από τον Bob Dylan και ηχογραφήθηκε από τον George Harrison. Το τραγούδι έφθασε στο Νο. 1 στο αμερικανικό chart Adult Contemporary και το Νο. 25 στα pop chart.

Η καριέρα της έπεσε ελαφρώς στη συνέχεια, χωρίς να έχει κάποια επιτυχία μέχρι που κυκλοφόρησε το “Let Me Be There” του 1973, το οποίο της χάρισε άλλη μια επιτυχία στα 10 κορυφαία, καθώς και το πρώτο της Grammy για την καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνη της Country και ένα βραβείο Academy of Country Music για τον πιο πολλά υποσχόμενο τραγουδιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα