H συνταγή για Νegroni του Stanley Tucci

16:21 26/3/2022 - Πηγή: InStyle

Ο Stanley Tucci μπορεί να μην έχει τη φήμη ενός Brad Pitt, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός να κάνει τον γυναικείο πληθυσμό (και όχι μόνο) να παραμιλά. Άλλωστε, μιλάμε για έναν ηθοποιό με ταλέντο, χιούμορ και γοητεία, για να μη μιλήσουμε και για τις ικανότητές του στην κουζίνα – δύο πολύ επιτυχημένα βιβλία μαγειρικής έχει κυκλοφορήσει ο άνθρωπος. Έτσι, όταν εν μέσω καραντίνας, πριν από δύο χρόνια περίπου, ανέβασε

βιντεάκι στο Instagram στο οποίο έφτιαξε κοκτέιλ Negroni για τη σύζυγό του, το ίντερνετ «αναστέναξε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stanley Tucci (@stanleytucci)

Με τζαζ μουσική να παίζει στο background και εκείνον να δίνει οδηγίες για την παρασκευή του κοκτέιλ βήμα-βήμα, μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς.

«Νόστιμα» απομνημονεύματα

Πώς φτιάχνει, λοιπόν, ο Στάνλεϊ Τούτσι το Negroni;

Πρώτα βάζει πάγο σε σέικερ. Ύστερα ρίχνει μέσα δύο σφηνάκια τζιν, αν και λέει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά βότκα και να ρίξουμε λίγο τζιν στο τέλος για τη γεύση. Έπειτα προσθέτει ένα σφηνάκι γλυκό βερμούτ και ένα σφηνάκι Campari και ξεκινάει το χτύπημα. Οταν σερβίρει το κοκτέιλ στο ποτήρι (χωρίς τον πάγο), στάζει λίγες σταγόνες χυμό από μία φέτα πορτοκαλιού και μετά τη ρίχνει κι αυτή μέσα. Αυτό ήταν.

Βεβαίως, το Negroni είναι stirred και όχι shaken κοκτέιλ κι επίσης συνήθως σερβίρεται με πάγο και όχι απλώς κρύο, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί με τον αγαπημένο Στάνλεϊ, που μας έφτιαξε και πάλι τη διάθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα