Emily Ratajkowski: Oι αντιδράσεις για την φωτογραφία με το γιο της την ημέρα των γενεθλίων της

12:23 12/6/2021 - Πηγή: InStyle

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Ανήμερα των γενεθλίων της, το supermodel Emily Ratajkowski, ανέβασε κάποιες φωτογραφίες αγκαλιά με τον μόλις τεσσάρων μηνών γιο της, με ασορτί μαγιό, με την λεζάντα να γράφει “απόγευμα γενεθλίων με τον πιο ονειρεμένο σύντροφο διακοπών”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)


Από εκείνη την στιγμή πυροδοτήθηκε ένα ολόκληρο κύμα αντιδράσεων από fans του μοντέλου και μη, τόσο στα social media

όσο και σε σελίδες, με σχόλια τύπου: “Αξεσουάρ… οπότε το σώμα της να είναι στο επίκεντρο της προσοχής”, “Τέρμα το κλασικό σκυλάκι στην κουβέρτα του. Το νέο αξεσουάρ στις φωτογραφίες των influencers είναι ένα μωρό ντυμένο εννοείται στα ίδια χρώματα”.

Με αποκορύφωμα, φυσικά, την ανάρτηση του Βρετανού δημοσιογράφου Piers Morgan, που έσπευσε να τοποθετηθεί, γράφοντας: “Δεν κρατάνε έτσι ένα μωρό, Emily και οι εκατομμύρια followers σου δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουν το ίδιο. Με χαρά να σου δώσω μερικές συμβουλές, αν τις χρειάζεσαι”, μιας και ο ίδιος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Η Emily Rataijkowski γίνεται 30 και είναι η πιο hot μαμά του instagram


Ο κύριος Piers Morgan βέβαια είναι γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις και δεν θα λέγαμε πως συγκαταλέγεται ακριβώς και στους πιο θερμούς υποστηρικτές του γυναικείου φύλου, αφού και στην παρούσα περίπτωση, εμφανίζεται να θέλει να δώσει συμβουλές γύρω από τον πιο φυσικό και πηγαίο ρόλο μιας γυναίκας.

Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά, που όλες εμείς βρίσκαμε και θα βρίσκουμε πάντα μπροστά μας. Τι σημαίνουν, ωστόσο, όλα αυτά τα επικριτικά σχόλια μίσους από γυναίκες προς γυναίκες – και ίσως από μαμάδες προς μαμάδες; Μήπως μετατρέψαμε ακόμη και την ίδια τη μητρότητα σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο με νικήτριες και ηττημένες;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)


Από την άλλη, η συντάκτρια του Yahoo, Korin Miller, τοποθετήθηκε για το γεγονός, τονίζοντας πως όταν κατακρίνουμε νέες μητέρες λέγοντας “εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα από “σένα” αυτό εξελίσσεται σε ένα “mum shaming“, ένα νταηλίκι δηλαδή, προς μαμάδες, που καλό είναι να αποφεύγεται. Το ζήτημα είναι πως όλες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι εν μέρει το “mum shaming” υπάρχει, και μάλιστα συνήθως είναι αρκετά στοχευμένο στις νέες μητέρες ή σε αυτές τις μαμάδες που δεν έχουν την τυπική εμφάνιση μιας κοινωνικά αποδεκτής μαμάς, όπως την έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)


Επομένως, ήταν στα αλήθεια ο τρόπος που κρατούσε η Emily Ratajkowski το μωρό της, αυτό που ενόχλησε ή το γεγονός ότι μια super sexy γυναίκα εμφανίζεται με το μικροσκοπικό της μπικίνι τέσσερις μήνες μετά την γέννα, χωρίς να αλλάζει την προηγούμενη εικόνα της, ακριβώς επειδή έγινε μητέρα; Ίσως, επίσης, στηριζόμαστε στο στερεότυπο πως μια celebrity mum δεν ασχολείται πραγματικά με τα παιδιά της, τα οποία και ανατρέφει ένας στρατός από νταντάδες.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, κατά μέρος τις υποδείξεις και την επόμενη φορά ας αντιδράσουμε με μεγαλύτερη επιείκεια και αυτοσυγκράτηση απέναντι σε μια νέα μαμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα