Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία, θα έχουμε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

16:50 20/3/2022 - Πηγή: Fortune

Έτοιμος να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιο Ζελένσκι σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου, αλλά προειδοποίησε ότι, αν αποτύχουν οι όποιες προσπάθειες διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια. Και πιστεύω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο»

δήλωσε ο Ζελένσκι σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN.

«Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία (σ.σ. για διαπραγμάτευση). Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων – ωστόσο σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», είπε.

Ο Oυκρανός πρόεδρος ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν.

«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε.

Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Putin.

Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε.

To άρθρο Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία, θα έχουμε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα