Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν έχεις εμπιστοσύνη στους υπουργούς σου

20:53 6/8/2019 - Πηγή: Fortune

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι ως πρωθυπουργός, δεν έχετε εμπιστοσύνη στους υπουργούς σας. Εύχομαι αυτό το σχήμα να λειτουργήσει».

Ο κ. Τσίπρας

έκανε λόγο για ψευδή δημοσιεύματα και λαθροχειρίες από την κυβέρνηση και φιλικά ΜΜΕ αναφορικά με τον αριθμό των μετακλητών επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι το 2015, στην απογραφή των μετακλητών υπαλλήλων, δεν καταγράφονταν οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες. Για παράδειγμα, σημείωσε, στο γραφείο του υπ. Υγείας κ. Βορίδη υπηρετούσαν συνολικά 53 άτομα. Μόνο 8 ήταν μετακλητοί.

Κατηγόρησε την ΝΔ για ιδιοτέλεια και υποκρισία «στην πολιτική που ακολουθήσατε στην αντιπολίτευση, τόσο με τη συμφωνία των Πρεσπών που κάνατε αγώνα και τώρα την εφαρμόζετε όσο και στον τρόπο που διαχειριστήκατε την πυρκαγιά στο Μάτι».

«Ο ΟΟΣΑ σας συμβούλεψε να καταργήσετε τον θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης; Ο ΟΟΣΑ σας συμβούλεψε να ελέγξετε με τροπολογία φωτογραφική και να αλλάξετε τη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Αν είναι ο ΟΟΣΑ, να πάω πάσο», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα