Τραγική ειρωνεία: Τι έλεγε ο Τζόνσον πριν νοσήσει από κορωνοϊό

16:46 27/3/2020 - Πηγή: Fortune

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Λίγες μέρες πριν έλεγε ότι θα συνεχίσει τις χειραψίες και πως δε φοβάται ότι θα κολλήσει τον ιό.

Ο Μπόρις Τζόνσον γνωστοποίησε σήμερα Παρασκευή ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό, με μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, την οποία συνόδευσε με ένα βίντεο.

«Τις τελευταίες ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση,

αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε».

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.

I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus.

Together we will beat this. #StayHomeSaveLives pic.twitter.com/9Te6aFP0Ri

— Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson) March 27, 2020

Τι τραγική ειρωνεία! Ήταν μόλις την Τρίτη όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι ο ιός δεν θα τον σταματήσει από το να χαιρετάει τους πολίτες με χειραψία και συμπλήρωσε μάλιστα ότι αντάλλαξε χειραψία με όλους σε ένα νοσοκομείο όπου βρέθηκε και όπου νοσηλεύονταν μολυσμένοι από κορωνοϊό.

«Ανταλλάσσω χειραψίες. Τις προάλλες βρισκόμουν στο νοσοκομείο που νοσηλεύονταν πάσχοντες από τον ιό και θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι τους χαιρέτισα όλους δια χειραψίας και συνεχίζω να σφίγγω το χέρι».
Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, αλλά αναφέρθηκε στην επιστημονική συμβουλή που έλαβε:

«Κατά την κρίση μας το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό από όλα».

You could not make this stuff up pic.twitter.com/4q54V4jXcp

— Cillian Walsh (@cillianwalsh_) March 27, 2020

Την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας πλήττει πλέον ο κορωνοϊός. Πριν λίγες ημέρες θετική είχε βρεθεί η Υφυπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίν Ντόρις, ενώ σήμερα Παρασκευή (27/3) ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορωνοϊό.

Λίγο μετά την είδηση για τον Μπόρις Τζόνσον ήρθε μία ακόμα, με τον Υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, να έχει βγει κι αυτός θετικός σε τεστ για κορωνοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα